Pericolul din soia

Cei mai multi oameni care mananca soia si produse din soia fac acest lucru, deoarece încearcă să-si protejeze sănătatea. Soia este o alegere populara pentru vegetarieni și vegani, deoarece poate fi folosita pentru a face lapte și alte produse lactate, fără a folosi produse de origine animală, și este o mare sursă de proteine. Cu toate acestea, a fost raportat ca multe produse de soia sunt de fapt modificate genetic și pot fi foarte nesănătoase.

Rapoarte recente arata că aproximativ 90% din soia cultivata în Statele Unite e modificata genetic,  astfel încât să aibă o rezistență mai bună la erbicid. Ea e apoi pulverizata cu cantități masive de erbicide și pesticide, astfel încât recoltele pot crește mai rapid și ușor. Circa 85% din porumbul cultivat în Statele Unite este, de asemenea, modificat genetic, pentru rezistență la erbicide astfel încât acesta poate produce pesticide în propriile țesuturi.

Fermierii vând porumb și culturi de soia pentru distribuitori mari care amesteca produsele împreună la procesare, astfel încât chiar și cantități mici de plante, care nu sunt modificate genetic sunt amestecate cu cele modificate. Este ușor de vazut că toate produsele de porumb și soia, de pe rafturile supermarketurilor sunt considerate modificate genetic.

 

Pericolul din soia

Chiar dacă nu mâncați produse din soia sau porumb multe, sunt șanse sa aveti aceste produse în organismul dumneavoastră, deoarece acestea sunt utilizate în atât de multe produse alimentare, aproximativ 80% din ceea ce se afla pe rafturile supermarketurilor, conform estimărilor. Porumbul și soia sunt introduse în alte produse cum ar fi cereale pentru micul dejun și alimente procesate și uleiurile sunt adesea folosite pentru snacks-uri.

Produsele modificate genetic expun oamenii la alergeni potențial periculosi și niveluri mai ridicate de pesticide. Este raportat că unele animale care pasc produse modificate genetic au hemoragie internă și leziuni ale organelor. În timp ce testele sunt inca neconcludente atunci când vine vorba de modul în care produsele modificate genetic afecteaza oameni, există motive de îngrijorare.

Dacă doriți sa evitati produsele de soia și porumb modificate genetic, și sa va păstrati sănătatea atunci când alegeti produse, este bine sa selectati produsele ecologice cât mai mult posibil. Produsele organice sunt crescute fara pesticide si erbicide, astfel încât acestea nu trebuie să fie modificate genetic. Contaminarea solului va duce la contaminarea încrucișată, dar produsele ecologice sunt fără aceste substanțe chimice în aproximativ 99% din cazuri.

Puteți încerca, de asemenea, să cresteti unele din produsele proprii, chiar dacă locuiți în oraș. În apartamente aveți posibilitatea să cresteti unele produse în ghivece. Planteaza o grădină mică în curtea ta, de-a lungul garajului, sau oriunde altundeva ai spațiu. Veți ști de substanțele chimice folosite pentru a trata produsele atunci când le crești singura.

 

Pericolul din soia

 

Riscurile de sănătate ale consumului de soia modificata genetic includ, dar nu se limitează la:

Astm
Probleme ale creierului și  sistemului nervos
Boli de inima, aritmie
Osteoporoza
Leucemie
Boli ale tiroidei
Suprimarea tiroidei
Proliferarea celulelor canceroase

Leucemie acuta infantila
Infertilitate și probleme de reproducere
Cancer al sânilor / ficat / uterin / colon / tiroida / pancreas / prostata
Cauzeaza reaparitia cancerului
Moartea celulelor
Moartea animalelor
Moartea omului
Oboseala cronica
Fragmentarea cromozomilor, și erori în orientarea lor
Daune  cromozomiale
Deteriorarea sistemului imunitar
Suprimarea sistemului imunitar
Deteriorare  mielinei din jurul nervilor
Diabet
Depresie
Demență
Tulburari endocrine
Probleme de crestere
Creștere în greutate
Modificari subtile in comportamentul sexual dimorfic
Pubertate prematură, pubertate întârziată, pseudo-pubertate
Gușă
Tulburări pancreatice
Boala Hashimoto
Hipertiroidism
Hipotiroidism
Boală de ficat
Sindromul Bowl iritabil

Conform unui sondaj 1999  două treimi din consumatorii intervievați cred că produsele din soia sunt “sanatoase”, de la 59 la sută în 1997.

Popularitatea   alimentelor din soia este în creștere. Conform datelor de la Spence Information Services   vânzările de lapte de soia au crescut cu 53 la suta in supermarket-uri   și cu 24 la suta in magazine alimentare. HealthFocus, o altă firmă de cercetare, raporteaza că 10 la sută din cumpărători în 1998, comparativ cu 3 la suta in 1996, au declarat că mănâncă mai multa soia  deoarece ei cred că va reduce riscul de boli.

Gândiți-vă la toate  ”efectele secundare” enumerate mai sus. Gândiți-vă la numărul de oameni din intreaga lume, care au fost grav bolnavi sau au murit de la consumul de soia, pur și simplu pentru că acești oameni au fost mințiți  prin dezinformare, fiind convinsi să creadă  ca soia este sanatoasa.

În timp ce e bine cunoscut pentru o mare parte a comunității științifice in general, aceste date a fost reținute de la publicul larg, cenzurat prin negarea de către industria de soia, oamenii de stiinta , FDA (Food and Drug Administration), Health Canada, mass-media, cele mai multe guverne , sistemul de masă medical, industria de sănătate naturala, a sistemului alternativ de sănătate și, desigur, cei care se ocupa cu producerea, promovarea si vanzarea de soia si ingrediente de soia ca proteine de soia izolate, SPI.

Acestea sunt studii bine concepute, realizate într-un mod care este în concordanță cu procedurile științifice general recunoscute. Cercetările au fost efectuate in vivo, cât și in vitro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *