Cele mai spectaculoase cascade din lume

1.Cascada Niagara
Dupa legenda, Cascada Niagara ascunde spiritul lui He-No, zeul tunetului. Foarte masiva, cascada revarsa 6 milioane de metri cubi de apa la fiecare 60 de secunde. Cand te afli in fata uneia dintre cele mai incredibile peisaje ale naturii, gigantica cascada, nu poti sa nu admiri puterea si frumusetea care iti taie respiratia. Dansul continuu al curcubeelor din apa doar adauga magie si admiratie in fata maiestuoasei creatii.
 Cele mai spectaculoase cascade din lume
2. Cascada Victoria
Exista anumite dispute despre cea mai puternica casacada din lume. Victoria se intinde la granita dintre Zambia si Zimbabwe, fiind numita de catre zambieni  ‘Mosi-oa-Tunya’ –fumul care tuna. Cu o latime de 1,7 km si o inaltime de 108 metri, este una dintre cele mai intinse caderi de apa din lume.
 Cele mai spectaculoase cascade din lume
3. Cascada Iguazu

Situata in America de sud, unde 2 rauri maiestuoase se intalnesc. Este masiva si impresionanta, volumul apei fiind colosal in comparatie ca alte cascade. Numele Iguazu provine dintr-un cuvant Guarani care inseamna marea apa. Legenda spune ca un zeu planuia sa ia in casatorie o pamanteana frumoasa, care plutea cu iubitul ei muritor intr-un canoe. Ca razbunare, zeul a taiat raul in doua, creand cascada, condamnandu-i pe cei doi iubiti la o eterna cadere.

Cele mai spectaculoase cascade din lume

4. Cascada Angel

Nu volumul este important din punctul de vedere al privitorului. Cand apa cade, acolo este spectacolul. Esti complet fermecat de priveliste. Cascada Angel este cea mai inalta din lume, fiind o minune naturala incredibila, care trebuie neaparat vazuta.

Cele mai spectaculoase cascade din lume

5. Cascada Yosemite

A cincea dintre cele mai frumoase cascade din lume pe lista noastra, Yossemite este atractia majora a parcului national Yosemite din California. Triburile Yosemite erau compuse din renegati din triburi multiple si se spunea ca sunt ucigasi temuti, astfel ca Yosemite inseamna “cei care ucid”. Aceasta cascada face obiectul multor legende indiene native si este spectaculoasa in plina cadere.

Cele mai spectaculoase cascade din lume

6 Cascada Sharavathi

India are si ea o cascada spectaculoasa, comparabila cu Niagara si Victoria, desi volumul de apa este mult mai mic. Inaltimea si ferocitatea acestei cascade o face o experienta de neuitat pentru turistii care o viziteaza.

Cele mai spectaculoase cascade din lume

7. Cascada Ouzod

Cascada Ouzod se afla in Morrocco, si are 110 m inaltime, fiind incredibil de spectaculoasa. Cascadele inalte par sa aiba un altfel de spirit, si sunt mult mai vibrante, din cauza razelor de soare care se reflecta in apa. Ozoud este o cascada minunata, ultima pe lista noastra, dar nu cea din urma. Cascadele sfideaza timpul si sunt incredibil de atractive. Cine poate sa le reziste?

Cele mai spectaculoase cascade din lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *