Amman, intre vechi si nou

Iordan este o țară din Orientul Mijlociu care se învecinează cu Israel, Irak, Siria și Arabia Saudită. Țara a fost sub administrație britanică și a câștigat independența în 1946. Amman este capitala Iordaniei și este o reflectare a culturii bogate și a istoriei pe care Iordania o poartă. Orașul și țara sunt cunoscute pentru ospitalitatea cu care isi intampina vizitatorii.

Amman

Amman este situat între zona colinară a Iordanului și valea fertila a Iordanului – un amestec perfect de vechi și nou. Cu o istorie de nouă milenii, este considerat a fi locul în care Regele David l-a ucis pe Urie, Hittle.

Teatrul Roman, Turnul de Veghere și apusul de soare de lângă Dealul Cetatii sunt faimoase atracții turistice.

Dealul Cetatii situat în mijlocul Ammanului găzduiește Templul lui Hercule, Palatul Ummayad și Muzeul Național de Arheologie. Biserica bizantină, care este de aproximativ 1.500 de ani, este, de asemenea, situata aici. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de clădiri similare excavate și situri in Amman.

Amman are, de asemenea, o viata de noapte destul de buna, cu o serie de cluburi de noapte care oferă servicii, inclusiv muzică arabă pentru a atrage vizitatori și populația modernă în Iordania. Există, de asemenea, o mulțime de spa-uri in oraș, care se pot vizita după ce ati călătorit pe o zi fierbinte. Se poate vizita, de asemenea, Baia de aburi, care este o baie araba comuna.

In Rainbow Street se pot găsi câteva cafenele și magazine mici. Există, de asemenea, alte câteva centre culturale și teatre care au început să se deschida în Iordania.

Amman, intre vechi si nou

 

Valea Iordanului

Valea Iordanului lângă Amman este o altă atracție turistică celebra. Aceasta oferă câteva sporturi de aventură, precum și oportunități de drumeții.

 

 

Amman, intre vechi si nou

 

Marea Moarta

În timp ce vă aflați în Amman ar fi înțelept să călătoriti pentru a vizita Marea Moartă. Este doar o scurtă călătorie de la Amman și puteți fi din nou inapoi într-o zi. Verificați vremea și, vedeti dacă e momentul potrivit pentru a călători în regiunea Mării Moarte. Apa este extrem de salină și deci este posibil să plutiti pe apă, care este una dintre cele mai populare distracții aici. Prin urmare, a devenit celebra pentru fotografiile pe care vizitatorii le fac, citind cărți în timp ce plutesc pe apă.

Alte locuri de vizitat sunt locul Botezului considerat a fi în locul în care Ioan L-a botezat pe Isus Hristos, și Muntele Nebo.

 

Amman, intre vechi si nou

 

Cum ajungi in Iordania

Aeroportul Internațional Iordania (Queen Alia) este în Amman și este bine conectat la nivel internațional prin intermediul companiilor aeriene Royal iordanian precum si British Airways, Air France și Lufthansa. Se poate lua un taxi sau un autobuz de la Airport Express pentru a ajunge la Amman la aeroport. Pentru o plimbare în oraș, autobuze, trenuri și taxiuri sunt disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *