Celebritatile si bolile lor

Este ușor să ne gândim că vedetele trăiesc o viața fermecata, fără probleme și că ele sunt întotdeauna sănătoase și fericite. Într-adevăr, asa este atunci când le vedem pe covorul roșu și în fața camerelor de luat vederi, dar celebritățile sunt doar oameni și ele se luptă adesea cu afectiuni cronice si chiar dureroase, debilitante. Ele pot păstra aceste afectiuni ascunse de ani intregi sau se pot folosi de faima lor pentru a atrage atenția asupra necesității  cercetarii.

Michael J. Fox a uimit publicul în urmă cu câțiva ani, când a anunțat că a avut boala Parkinson, o tulburare neurologica care interfereaza cu capacitatea unei persoane de a merge, mișca, și vorbi. Boala se caracterizeaza prin agitare și tremor, dificultati la inghitire si dureri musculare. Fox a vorbit în fața Congresului Statelor Unite cu privire la finanțarea căutarii unui leac, inclusiv cercetarea cu celule stem.

 

Celebritatile si bolile lor

 

Actorul și personalitatea TV, Nick Cannon si cantareata Toni Braxton au lupus, o boala autoimuna care poate ataca diferite părți ale corpului. În cazul lui Cannon, corpul său a atacat proprii rinichi și  chiar a intrat în insuficiența renală. În cazul lui Braxton, ea gestionează boala si a relevat faptul că este genetica și propriul ei unchiul a murit din cauza complicatiilor acestei boli.

 

Celebritatile si bolile lor

Cantaretul Brett Michaels, fost membru al trupei Poison, are o boala de inima cronica și chiar a suferit un accident vascular cerebral din cauza ca are o gaura in inima. Vedeta reality show are nevoie de un dispozitiv implantat în inima lui pentru a opri fluxul de sange anormal și pentru a evita un alt accident vascular cerebral. Dispozitivul trebuie să rămână acolo pentru tot restul vieții sale!

 

Celebritatile si bolile lor

Vedeta talk-show Montel Williams a fost diagnosticat cu scleroza multipla in urma cu câțiva ani și admite că durerea în mușchi și articulații este cea mai mare îngrijorare. Atunci când o persoană are scleroza multipla, sistemul ei autoimun ataca din greseala tesutul sanatos. Ei au adesea probleme cu slabiciunea si oboseala si coordonarea musculara și controlul. Williams isi ține simptomele sub control cu regim alimentar si exercitii fizice regulate.

 

Celebritatile si bolile lor

Actrita Kathleen Turner suferă de artrită severă, care este, de asemenea, o boala autoimuna care ataca de obicei captuseala subtire din jurul articulatiilor. Cei care sufera de aceasta boala de multe ori au dureri severe și degete , genunchi, și coatele malformate. Jucatorul de fotbal american Jay Cutler trebuie să aiba insulina cu el oriunde se duce pentru ca sufera de diabet zaharat de tip 1, care apare atunci când pancreasul produce insulina puțina sau deloc pe cont propriu. Afectiunea poate provoca, de asemenea sete extremă, urinare excesiva si oboseala.

 

Celebritatile si bolile lor

Hugo Weaving care a jucat în Lord of the Rings și trilogia Matrix, și are o cariera de succes, în ciuda faptului ca a fost diagnosticat cu epilepsie la o varsta frageda. El controlează crizele de epilepsie cu medicamente pe care le ia de la varsta de 13 ani.

 

Celebritatile si bolile lor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *