Celulita

Unii ti-ar spune ca celulita este doar grasime pur si simplu. Alti ca celulita este compusa din toxine si exces de apa de sub piele. Adevarul este ca celulita afecteaza aspectul pielii in zonele unde se depoziteaza , cel mai observabil pe solduri si glezne, dand pielii un aspect de gropite si cocoloase.

Grasimea nu este de fapt responsabila de gropite si de aspectul de cocoloase al celulitei In circumstantele corecte, grasimea poate arata frumos. De fapt, grasimea faciala care este responsabila pentru finetea si aspectul rotund al obrajilor pe care o vezi la tineri. Chirurgii plastici injecteaza grasime pacientilor in zonele fetei si corpului. De fapt, injectiile cu grasime sunt cateodata folosite ca tratament pentru a imbunatati aspectul celulitei.

Deci, ce anume fac ecelulita diferita de grasimea normala? Este structura pielii de deasupra si tesutului de dedesubt care determina daca zona are aspect neted sau incretit.

Care este cauza?

Te-ai intrebat vreodata de ce barbatii sunt atat de putin predispusi la celulita chiar daca sunt obezi? Si de de copiii obezi nu au celulita de obicei?Si din ce cauz avezi atatea femei slabe care au celulita?

In timp ce aparitia celulitei tinde sa se agraveze in portiunile cu grasime din zonele afectate, celulita poate sa afecteze si cele mai slabe femei. Motivul pentru asta este ca in timp ce grasimea pare sa agraveze situatia, grasimea insasi nu este cauza principala.

Sub piele exista tesuturi fibroase care sunt responsabile de aderenta pielii si a muschilor de dedesubt. La multi barbati, aceste tesuturi de conexiune sunt asezate diagonal, intr-o pozitie continua si neteda. Tesutul acesta la femei este cu totul o alta poveste, curgand vertical-perpendicular cu pielea. Din aceasta cauza, acest ebenzi fibroase leaga pielea cu tesutul in anumite portiuni, creand camere de grasime pentru a impinge pielea in timp ce benzile imping pielea in jos.

Aceasta diferenta in conectarea aranjamentului tesuturilor-impreuna cu faptul ca barbatii au pielea mai aspra decat femeile-explica de ce barbatii nu au celulita in comparatie cu femeile. Celulita

Vestile rele mai inainte

Cand suntem tinere, tesuturile noastre sunt suple si elastice, intinse si adera la piele astfel incat totul ramane neted.Apoi vine pubertatea si hormonii fac ravagii in tesuturile noastre, facandu-lemai putin elastice. In acelasi timp, celulele noastre de grasime tind sa se raspandeasca in anumite zone, impingand pielea.

Cum benzile tesuturilor conectoare se contracta si se intaresc cu varsta, ele se imping in piele chiar mai mult. In acelasi timp, cresc depozitele de grasime din zonele inconjuratoare. Punand aceste doua cauze impreuna, rezultatul este un peisaj neatragator de gropite si umflaturi.

Cu cat imbatranim, pielea se slabeste si isi pierde elasticitatea. Un alt factor agravant in celulia este dieta yo-yo. Ciclurile repetate de pierderi si luari ingreutate continua sa se inrautateasca odata cu varsta.

Apoi vestile bune

Poti sa imbunatatesti (nu sa elimini) aparitia celulitei avand un stil de viata sanatos. Asta inseamna sa ramai hidratata, sa nu fumezi si bineinteles,  sa urmezi o dieta si un program de exercitii.

O combinatie a unei diete potrivite cu exercitii vor micsora aria grasimii de sub piele facand celulita mai putin observabila. O dieta potrivita poate de asemenea sa fie de ajutor prin pastrarea pielii si tesuturilor conectoare puternice, sanatoase si suple. In plus, sa ramai hidratata, si sa mananci sanatos ajuta la prevenirea retentiei de apa-care duce la agravarea celulitei. Exercitiile ajuta intr-o multitudine de feluri. Nu numai ca ajuta la pastrarea nivelurilor de grasime scazute, dar imbunatatesc circulatia si tonusul muscular. Circulatia imbunatatita ajuta la pastrarea pielii si tesuturilor sanatoase, si ajuta la eliminerea excesului de fluide.Celulita

Uratul adevar

Poti sa tii cea mai buna dieta din lume si cel mai bun program de exercitii si tot sa ai celulita. Prezenta, severitatea si locatia celulitei sunt in mare parte determinate de hormoni si ereditate. In timp ce exista cateva tratamente si proceduri care pot intr-un fel sa imbunatateasca aparitia celulitei, nu exista leac pentru ea. De fapt, multe solutii oferite de cei care de vor usura de niste bani nu sunt altceva decat niste placebo-uri scumpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *