Liposuctia si riscurile ei

Liposucția este pe cale de a deveni o procedură comună chirurgicala , în scopul de a elimina excesul de grasime de pe corp. Există insa pericole asociate cu orice tip de chirurgie si liposuctia nu este scutită de ele. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care un pacient le poate face în scopul de a lua o decizie pentru a stabili dacă o intervenție chirurgicală va fi periculoasa pentru el este sa aiba o discutie cu chirurgul și să fie educat cu privire la procedura.

Cei mai mulți oameni care au ales să faca liposucție vor sa cunoasca mai multe despre procedura înainte sa o faca. Este o intervenție chirurgicală majoră comună, dar și medicii buni ajuta la reducerea riscurilor, dar sunt întotdeauna riscuri indiferent cât de priceput este un chirurg.

Care sunt riscurile

Uneori, riscurile liposuctiei au fost oarecum exagerate de către mass-media, cu toate acestea, ele sunt reale și lucrurile pot merge prost. Există pericole asociate cu procedura de liposuctie, care pot fi clasificate ca ușoare până la severe.

Unele dintre aceste riscuri pot fi minimizate prin îngrijire adecvată înainte, în timpul și după procedura și alte riscuri sunt pur și simplu inevitabile. Complicațiile ușoare de la operatie pot include intinderea pielii ca urmare a unei mari cantitati de grasime pierdute din organism într-o perioadă scurtă de timp, iar acest lucru depinde, de asemenea elasticitatea pielii pacienților.

 

Liposuctia si riscurile ei

 

Uneori, o alta interventie chirurgicala poate fi necesara pentru a elimina pielea in exces. Există întotdeauna un risc de cicatrizare cu orice procedura chirurgicala cu incizii pe corp, cu toate acestea în timp cicatricile se pot decolora și pot dispărea rapid, cu ajutorul unor anumite creme. Lipoplastia poate provoca arsuri în cazul în care această formă de procedură este utilizată. Infectia este întotdeauna posibila, la interventii chirurgicale si antibioticele pot fi folosite pentru a trata riscul sau prezenta unei infectii.

Complicațiile grave

Complicatiile pot include leziuni in susținerea organelor din cauza unor accidente la procedura. O embolie pulmonara poate apărea în cazul în care grăsimea care este eliminata accidental calatoreste la plămâni și provoacă un blocaj în capacitatea plamanilor de a funcționa. Lidocaina de la anestezie poate provoca o supradoză, dacă este prea multa și în cazul în care cineva are alergie la aceasta, acest lucru este grav și poate duce la deces. Dezechilibrele fluidelor sunt, de asemenea, posibile atunci când este în curs procedura de liposuctie.

 

 

Liposuctia si riscurile ei

 

Cel mai bun mod de a preveni un prejudiciu este să fii bine pregătita și informata despre procedura liposuctiei, si daca esti sau nu un bun candidat la aceasta interventie.

Cei mai multi   chirurgi plasticieni consideră  liposuctia cu ultrasunete  cea mai eficientă metodă de îndepărtare a grăsimii, deoarece acesta poate fi folosita în   zone  ale corpului care nu pot fi tratate cu liposuctia traditionala din cauza riscului ridicat de a pierde sânge, în timp ce prin  folosirea ultrasunetelor  un pacient va avea o cantitate mare de grăsime eliminata  și pierde aproape cu 50%  mai puțin sange decât la    liposuctia traditionala. Deci, acest tip de procedură poate fi aplicată la fese, abdomen, spate și chiar și pentru față și gât.

Există două tipuri de proceduri cu ultrasunete de îndepărtare a grăsimii: o liposuctie internă și externă cu ultrasunete, primul mijloc cu ajutorul unei canule de metal lung, care   necesită anestezie generală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *