Cotswolds, inima Angliei

Adesea menționat ca inima Angliei, Cotswolds este o regiune deluroasă din centrul Angliei de aproximativ 145 de kilometri lungime și 40 km lățime. În 1966, Cotswolds a fost desemnat ca una din zonele din Regatul Unit de o frumusețe naturală remarcabilă, datorită peisajului rural distinct, orașe istorice semnificative, case elegante și sate construite in unicul calcar galben de Cotswolds. Dacă sunteți în căutarea unui loc care simbolizeaza viata engleza veche , Cotswolds este ceea ce doriti.

O mare parte din frumusetea arhitecturala a Cotswolds are ca origine viata comercială a regiunii în plină expansiune din timpurile medievale, amplificată de apropierea de Londra. Este unul dintre cele mai populare locuri de vacanta din Anglia si numarul mare de turisti in timpul verii provoacă uneori blocaje de trafic. Cotswolds este bogat în atracții, printre care:

Castelul Sudeley

Castelul Sudeley în Winchombe este atracția principala a orașului și a fost cândva un refugiu mult iubit de către familiile regale Stuart și Tudor. Castelul este încă în proprietate privată și este folosit ca o casa, astfel încât oaspeții sunt exclusi de la cele mai multe camere. Cu toate acestea, costumul și artefactele sunt în camere deschise pentru public și grădinile din jur oferă o poveste profundă relativa a istoriei sale. Tururi ale castelului sunt limitate marți, miercuri și joi.

 

Cotswolds, inima Angliei

Casa Castleton

Una dintre clădirile cu tematica iacobina cele mai complete și pitoresti din Anglia, Castleston a fost construită la începutul secolului al 17-lea. Aceasta a fost continuu ocupata de aceeași familie până la începutul anilor 1990, când a fost achiziționata de către National Trust.

 

Cotswolds, inima Angliei

Cotswolds Water Park

Cotswolds Water Park este cel mai mare din Marea Britanie și este format din mai mult de 130 de lacuri. Parcul este de aproximativ 8 kilometri de orașul Cirencester și vizitatorii pot alege dintr-o gamă largă de activități și sporturi nautice.

 

 

Cotswolds, inima Angliei

Amfiteatrul Roman

La momentul de vârf, Imperiul Roman si-a extins influența în mare parte din Europa și Insulele Britanice nu au fost o excepție. Amfiteatrul, în orașul Cirencester este unul dintre cele mai mari din Marea Britanie, cu o capacitate de peste opt mii de spectatori. Se crede că a fost construit în secolul al doilea și a fost parțial excavat numai în mica măsura. În timpul stăpânirii romane, Cirencester a fost al doilea cel mai mare oraș din Marea Britanie după Londra.

Muzeul Corinium

Continuând cu Cotswolds, istoria bogată a culturii romane este Muzeul Corinium în Cirencester – casa uneia din cele mai mari colectii de artefacte din epoca romană din Regatul Unit. Muzeul permite oaspeților să se îngroape în trecut cu un soldat roman, întâlnire cu o prințesă medievală și experiența de viață din Cirencester din vechile timpuri.  O mare parte din această călătorie prin timp, se realizează  prin reconstrucție asistată de calculator și design inovator.

Grădina Rococo

Un kilometru și jumătate la nord de Painswick este gradina Rococo flamboaianta. Cea mai populară atracție din oraș a fost fondata la mijlocul secolului al 18-lea. Grădina are un labirint special și un traseu pentru copii.

 

Cotswolds, inima Angliei

Biserica Sfanta Maria

Biserica Sf. Maria, in centrul Painswick domina orizontul Cotswold. Cea mai veche parte a bisericii actuale a fost construită în secolul al 14-lea. În timp ce clădirea bisericii este o piesă impunatoare de arhitectura, este, probabil, mult mai renumita pentru ceea ce este, – copacul tisa. O legendă interesantă în jurul copacului tisa spune că numărul total de arbori nu poate depăși 99 și dacă o fac, diavolul va veni și va distruge orice copaci suplimentari.

Cooper’s Hill

Cooper’s Hill găzduiește ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut eveniment din Cotswolds – concursul anual de brânză. O tradiție care datează de peste 200 de ani, unde participanții se adună în partea de sus pe o stâncă și arunca un bloc de jumătate de kilogram de brânză pe 600 de metri lungime înclinație. Concursul inițial a implicat locuitorii satului Brockworth din apropiere, dar evenimentul a început sa câștige faima la nivel mondial din anii 1980, si oamenii de peste tot din Marea Britanie și din lume vin să participe, sau pur și simplu sa se uite.

 

Cotswolds, inima Angliei

Belas Knap

Camera mortuara veche de 5 milenii, Belas Knap, este cel mai complet cimitir neolitic din Anglia. Din păcate, accesul in interiorul camerelor este interzis. Dar in exterior merita vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *