Cocos cu vin si cartofi

Ingrediente:

  • Un cocos mare curatat
  • 500 ml vin
  • Sare (dupa gust)
  • Piper negru macinat (dupa gust)
  • Rozmarin
  • 9 catei usturoi
  • O lingura boia
  • 1 kg cartofi
  • 50 grame unt
  • 6 cepe mici albe
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare:

1.Cocosul, se asaza intr-o cratita unsa cu unt . Se adauga condimentele: sarea, usturoiul, rozmarinul zaharul si piperul dupa care se toarna vinul rosu peste. Acoperiti apoi oala cu un capac si lasati cocosul la fezandat.
2. Curatati si spalati ceapa. Puneti-o la inabusit in ulei incins si condimentati-o cu sare si boia.
3. Puneti cartofii la fiert cu tot cu coaja.
4. Puneti cocosul la cuptor si lasati-l circa 2 ore.
5. Dupa ce s-a copt serviti-l impreuna cu ceapa si cartofii fierti.
Sugestie: Folositi patrunjel verde pentru ornat.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *