Beneficiile saritului corzii

Oamenii de azi sunt foarte ocupați în viața lor personală, profesională și socială astfel încât găsesc cu greu timp să faca exercitii. În astfel de circumstanțe, un exercițiu care arde calorii si tonifiaza   toti muschii pare a fi o binefacere. Coarda este un mod simplu, ieftin și eficient de antrenament pentru acele persoane care doresc să rămână în formă, dar nu reușesc să aloce câteva ore pentru a transpira în sala de gimnastică. Aceasta este o alternativă foarte bună a salilor de sport scumpe și supraaglomerate. Saritul corzii se poate face la orice moment, oriunde și fără nici un echipament scump. Aceasta este, în general, utilizata de către copii pentru a se distra, precum și de către sportivi olimpici si boxeri profesioniști pentru fi în formă. Această formă unică este cel mai cuprinzător și benefic exercițiu si oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Arde calorii

O modalitate simplă pentru pierderea in greutate este de a arde mai multe calorii decat consumam. Puteți cu ușurință pierde in greutate prin acest exercitiu cardio. Sarind coarda pentru aproximativ o oră vă ajută să ardeti pana la 1000 de calorii. Mai multe grupe de muschi, cum ar fi mușchii spatelui, piept, umeri și brațe sunt implicate pentru a efectua exercitii sărind coarda. Incepatorii ar trebui să înceapă cu un obiectiv mai scurt de numai 10 minute și apoi sa mareasca durata.

 

Beneficiile saritului corzii

 

Îmbunătățirea cardiovasculara

Saritul corzii imbunatateste fitnessul cardiovascular aproape cum ar fi alergatul sau jogging-ul. Acțiunea de a sări crește ritmul cardiac, care consolidează inima si plamanii și le face sănătoase. Îmbunătățirea cardio inseamna mai multa energie in îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi. Înainte de a va angaja în orice exercițiu, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a vă asigura că inima se poate descurca.

Sănătatea oaselor

Un alt beneficiu al saritului corzii este că crește densitatea osoasa si previne, astfel, osteoporoza.. Cea mai mare îmbunătățire poate fi văzuta la glezne și  șolduri.

 

Beneficiile saritului corzii

 

Lucreaza muschii

Saritul corzii în mod regulat este un mod excelent de a spori nivelul muschilor picioarelor. La doar o zi după efectuarea exercițiilor cu coarda putem avea dureri la muschii picioarelor. Asta, deoarece muschii lucrează din greu si se vor repara în câteva zile. Datorită acestui lucru,  muschii devin mai puternici, și mai tonifiati.
Un antrenament complet

La fel ca înotul, toti muschii din corp sunt angajati în timp ce efectuam exercitii sarind coarda. Aceste exercitii utilizează antebrațele, umerii și bicepsul, gâtul și torsul, muschii coapselor, gleznelor.

Alte beneficii ale saritului corzii

Este ușor de învățat și nu avem nevoie de nici un antrenor.
Acesta este un antrenament cu cost zero, după ce ați achiziționat o coarda proprie
Îmbunătățirea coordonării și ritmului între mișcările mâinilor și picioarelor
Se îmbunătățește flexibilitatea, atentia, echilibrul si postura
Acesta poate fi efectuat de către orice persoană, indiferent de vârstă
Acesta îmbunătățește reflexele
Crește vigilența mentală și memoria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *