Cresa sau bona?

Ar fi frumos dacă mama sau tata ar putea fi prezenti în orice moment să aibă grijă de copii, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Multe femei lucrează în afara casei, astfel că nu există nici un părinte disponibil după școală așa că părinții trebuie să găsească alternative de îngrijire a copiilor. Cresa este o opțiune, sau puteți angaja o bona. Care este cea mai bună alegere pentru familia ta?

Singurul mod în care se poate decide cu privire la acest lucru este să se cântărească argumentele pro și contra la ambele alegeri. Cresa este de multe ori mai ieftina decât o bonă privata, așa că trebuie să luati în considerare bugetul.. Cresa va permite copilului sa se joace cu alți copii, astfel încât va putea socializa , ceea ce este important pentru dezvoltarea lui emoțională. S-ar putea bucura, de asemenea, de o facilitate de zi, în cazul în care acesta are jucării și jocuri și un spațiu în aer liber pentru a se juca. Unele programe de zi sunt conduse chiar de la școală.
Unele gradinite nu includ siguranța și fiabilitate. Ele sunt supraaglomerate, iar personalul nu are nici un pic de formare în îngrijirea copiilor. Nu toate facilitatile de zi au controale, astfel încât nu veti sti cine este cu ochii pe copilul dumneavoastră. În timp ce fără îndoială cea mai mare parte din educatorii de la cresa sunt profesionisti și de încredere, au existat rapoarte de abuz si în unele crese și acest lucru trebuie să fie analizat cu atenție.

 

Cresa sau bona?

 

O bona poate fi scumpa, dar ea poate oferi asistență personalizată pentru copiii dumneavoastră. Bonele sunt adesea instruite în îngrijirea copilului și ar putea avea mai multă experiență. Puteți verifica experienta unei bone si solicita recomandari și demite pe oricine cu un cazier judiciar sau pe cineva care nu are experiență în îngrijirea copiilor.

Factorul vârstă
Deși cele mai multe crese accepta copii mici, acestea nu pot fi în măsură să dea atenția individuală la care părinții spera. Cresele, de asemenea, percep o taxa mai mare pentru un copil mic decât pentru un copil mai mare. Educatorul va avea multi copii de supravegheat si copilul tau poate sta  într-un țarc sau leagăn pentru cea mai mare parte a zilei. Posibila lipsă de atenție în timpul zilei poate duce la un copil agitat sau lipicios seara. Un babysitter va fi capabil să se concentreze în totalitate pe un copil, care e o situație mai bună. Un copil se poate simti mai confortabil în propria casă, și să fie mai puțin susceptibil de a contacta boli decât într-o cresa.

 

Cresa sau bona?

 

Educația copilului
Multi angajati la un centru de zi sunt educați în dezvoltarea timpurie a copilului, ceea ce le conferă aptitudini de care va beneficia copilul dumneavoastră, inclusiv o mai bună înțelegere a modului în care învață copiii. Un educator va oferi jocuri adecvate de învățare și stimularea mentala jucării.  Acest tip de educație va ajuta, de asemenea, educatorul sa inteleaga nevoile emoționale, și va ajuta cu disciplina corespunzătoare.

Cu o bona s-ar putea, de asemenea, sa aveti mai multe opțiuni atunci când vine vorba de serviciile ei. Cele mai multe crese au un program fix, astfel aveți nevoie pentru ca cineva sa aiba grija de copil , dar o bona ar putea fi disponibila pentru anumite ore în timpul zilei, chiar si seara. Trebuie să fiti conștienti de legislația muncii și sa nu va așteptati ca bona să lucreze mai multe ore decât legea permite, dar unele familii au bone în timpul zilei și bone timp de noapte, sau găsesc pe cineva care lucreaza atunci când este nevoie, chiar si in week-end.

Dacă nu angajati o bona prin intermediul unui serviciu, ati putea fi obligati să o tratati ca pe un angajat și să plătiti taxele și alte cheltuieli. Un serviciu poate face, de asemenea, verificari despre experienta bonei și veti fi siguri că aveți o persoană calificată in îngrijirea copilului, dar trebuie să fie luate în considerare cheltuieli suplimentare..

Discuta toate aceste argumente pro și contra cu partenerul dacă este necesar și   cântărește cu atenție opțiunile înainte de a decide cu privire la cea mai bună alegere pentru copilul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *