Culorile ne schimba starea de spirit

Culorile joacă un rol important în viața noastră. Culorile au sens diferit în diferite culturi. Milioane de culori diferite dau viață garderobei noastre. Fiecare culoare pe care o purtam reprezinta personalitatea si starea de spirit. Buna si proasta dispozitie fac parte din viață, dar culorile pot ajuta pentru a schimba starea de spirit de la negativa la pozitiva. Culorile pe care le purtam schimba emoțiile noastre. Consultați articolul pentru a ști cum diferite culori reprezinta personalitatea si starea de spirit.

Culorile la îmbrăcăminte spun multe despre personalitatea noastra. Culorile de îmbrăcăminte și coafura spun despre starea de spirit a persoanei și despre personalitate. Oamenii rezervati aleg nuante sobre, în timp ce cei veseli aleg adesea culori îndrăznețe, nuanțe luminoase, care pun accentul pe prezența lor în mulțime. Nuanțele luminoase ridica starea de spirit și fac un om fericit în timp ce nuantele sobre aduc plictiseala si lene . Culoarea roșie simbolizează curaj și vitejie în timp ce verdele simbolizează prosperitate.

1) Albastru:

Albastru este culoarea cerului și a apei, care reprezintă creativitate, stabilitate, calm, loialitate, putere, înțelepciune, căldură și încredere. Albastrul se gaseste in aproape toata garderoba oamenilor. Indigo sau albastru închis reprezintă un sentiment de siguranță și confort. De asemenea, relaxeaza corpul si scade pulsul, temperatura corpului, tensiunea arterială, precum și apetitul. La copiii hiperactivi, culoarea albastra are un efect calmant. Simbolizeaza loialitatea, se sugerează să se poarte albastru în timp ce mergem la interviuri pentru locuri de muncă. Culoarea albastra este foarte celebra la bărbați, dar ea atrage femeile autonome, care sunt mulțumite cu sinele lor interior-și de succes. Culoarea albastra este buna în creșterea meditației spirituale și vindecare.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

2) Verde:

Verdele este culoarea vieții și a naturii, care reprezintă noroc, renaștere, bogăție, sănătate, tinerete, generozitate, reînnoire, unitatea, loialitatea, primavara, prospețime, creștere, fertilitate, credincioșie, relaxare, mediu. Verde este, de asemenea, legată de gelozie și invidie. Verdele are putere de vindecare. Verdele calmeaza starea de spirit a persoanei. Acesta este calmant și relaxant pentru ochi și poate îmbunătăți vederea. Verde închis este culoare bărbăteasca. Îmbrăcămintea de culoare verde ajută persoana să gândească pozitiv. Oamenii cărora le place să poarte culoarea verde se asociaza cu natura și pacea. Purtați întotdeauna haine verzi în timp ce începeti un nou capitol în viața.Culorile ne schimba starea de spirit

3) Alb:

Albul este culoarea nevinovăției și puritatii care reprezinta noi inceputuri, puritate, mediu steril, curatenie, simplitate , echilibru perfect, pace si liniste, inocenta. Aceasta este culoarea perfecta pentru vara, deoarece reflectă lumina. Albul este o culoare neutră astfel încât să poată fi combinat cu orice culoare. Oamenii care poarta haine de culoare albă pot înlătura cu ușurință sentimentul de dezamăgire și plictiseală, dar hainele decolorate albe nu au acelasi efect. Culoarea alba este adesea legata de sentimentul de bunătate.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

4) Galben:

Galbenul este culoarea soarelui, care reprezintă vigilenta de spirit, intuitie mare, inspirație, bucurie, fericire, imaginația, personalitate vibranta, soare, filozofia, optimismul și claritate. Galbenul este, de asemenea, culoarea de foc care reprezintă trădare, gelozie, lașitatea, boală și pericol. Aceasta crește pofta de mâncare și de concentrare. Oamenii care poarta haine galbene vor revitaliza si echilibra mintea si vor face o impresie puternică în societate. Galbenul elimină, de asemenea, senzația de greutate și opresiune.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

5) Roșul:

Rosul este o culoare foarte puternica,  strâns legată de dragoste și ură. Culoarea roșie reprezintă poziția dominantă, iubirea pasională, curaj, mândrie, independență, rezistența, energie, furie, senzualitate, violență, pofta, viteza și sânge. Culoarea roșie simbolizează prosperitate în China, curaj și încredere. Culoarea roșie este de obicei folosita și la semne de avertizare. Aceasta crește ritmul cardiac, tensiunea arteriala si pofta de mancare. Oamenii care poarta haine de culoare roșie, ruj rosu pot atrage atentia altora. Oamenii se simt încrezători prin purtarea acesteia.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

6) Negrul:

Negrul este una dintre culorile cele mai faimoase. Negrul este culoarea autorității care reprezintă puterea, moartea, eleganta, versatilitatea, frica, grația, provocarea, absenta luminii, furia, tristeța. Ca si albul, negrul, este, de asemenea, o culoare neutră. Culoarea neagră este de obicei folosita ca un simbol al negației sau protest. Oamenii care poarta negru se simt mai subțiri, puternici, și eleganti oferind stimei de sine un turbo-boost. Negrul este foarte puternic atunci când e combinat cu alte culori. Negrul se potriveste cu orice design pentru a adăuga contrast.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

7) Oranj:

Oranj este culoarea motivațională care reprezintă aventura, concediul, bucuria, caldura, mulțumirea, echilibrul, energia și puterea. Ca si rosul, portocaliul este, de asemenea, utilizat pentru semnele de avertizare, deoarece este luminos. Oranjul crește activitatea mentală, furnizarea de oxigen la creier, pofta de mancare si de concentrare. Culoarea portocalie este conectata cu flamboianta, fericirea, rebeliunea, ardoarea, farmecul, creativitatea și determinarea. Portocaliul inchis este conectat cu toamna.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

8) Violet:

Violetul este culoarea regală, care reprezintă bogăția, respectul, loialitatea, regalitatea, iluminarea, drama, demnitatea, înțelepciunea, și extravaganța. Culoarea purpurie reprezinta, de asemenea, aroganța și cruzimea. Violet deschis este culoarea romantica in timp ce violet inchis este culoarea sumbra sau un semn de frustrare. Aceasta crește activitatea creierului. Oamenii care poarta culoarea violet pot crea starea de spirit pe care doresc să o reflecte.

 Culorile ne schimba starea de spirit

 

 

9) Roz:

Rozul este o culoare feminina, care este populara în rândul fetelor adolescente. Aceasta reprezintă răcoare, inocența, calm, fericire, frumusete, dragoste. Culoarea roz reprezinta, de asemenea, lipsa de masculinitate. Acesta are efect calmant și încurajează sentimente de tandrețe, grijă, căldură și dragoste. Rozul este o culoare romantica care indică iubirea pură. Femeile care poarta rochie roz arata la fel de proaspete ca o floare si simbolizează sentimente de dragoste.

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

10) Maro:

Maro este o culoare pamantie care reprezintă natura, organicul, stabilitatea, încrederea și fiabilitatea. Maro vine in multe nuante, cum ar fi  ciocolata până la cafeniu. Maro deschis înseamnă onestitate în timp ce maro inchis este ca lemnul sau pielea. Culoarea maro poate fi, de asemenea, deprimanta și reflexiva. Maro semnifică un sentiment de realism și loialitate. Acesta este conectat cu simplitate și bunătate. Persoanele care poarta haine maro sunt, în general, privite cu prietenie și încredere.

 

 

Culorile ne schimba starea de spirit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *