Cultivarea trandafirilor

Trandafirii sunt superbi la orice peisaj, și contrar credintei populare, ei nu sunt deosebit de dificil de cultivat. Cu cateva informații și un pic de atentie la detalii, puteți avea trandafiri sanatosi si frumosi care vor umple gradina cu parfum și frumusețe.
Instrucțiuni

Identificați locația ideală pentru trandafiri. Ei vor avea nevoie de mai multe ore de lumina directa a soarelui în fiecare zi, deci nu-i plantati la umbra. În mod ideal, o zona cu aproximativ cinci-sase ore in lumina soarelui și câteva ore de umbra târziu ar fi perfect. Trandafirii ar trebui să fie plantati departe de plante mai mari și arbuști, care le pot fura alimentarea cu apă . După ce ați selectat locația plantarea este destul de usoara.

 

 

Cultivarea trandafirilor

 

Săpați gaura de aproximativ 12 și 15 cm adâncime (în funcție de dimensiunea plantei și climat.) cu aproximativ aceeași lățime ca si cea mai mare parte a plantei .Așezați rădăcina plantei in gaura si umpleti cu pamant. In ghivecele cu plante pot fi plasate direct în gaură și completate cu apă la intervale diferite, astfel încât rădăcinile sa obțina umiditate. Nu completați cu prea mult pamant sau prea strâns în jurul bazei plantei. Aceasta trebuie să fie ferm plantată și sa aiba sol suficient suplimentar pentru a primi oxigen de la rădăcină.

Apă în mod regulat, în special în primul sezon de plantare. Dacă ploua regulat, aceasta este cea mai bună sursă, cu toate acestea, în cazul în care este uscat, aveți nevoie sa udati trandafirii de mai multe ori pe săptămână. Întotdeauna puneti apă de la baza, nu cu o stropitoare. Udati florile și frunzele.

Verificati pH-ul solului cu un kit de testare. Trandafirii prefera un sol ușor acid, cu un pH de cel mult 7. Daca solul este mai alcalin, adăugați zat de cafea in jurul bazei trandafirilor. Hrănirea solului cu ingrasaminte ajută la protejarea plantelor de temperaturi scăzute.

Cultivarea trandafirilor

 

Examineaza trandafirii de afide. Afidele pot fi o problema reala pentru trandafiri. Dacă vedeți o pânză de păianjen în jurul trandafirilor, acesta este un lucru minunat. Pentru siguranța identificati păianjenul. Dacă este unul comun țesător, trandafirii au un prieten, într-adevăr! Acesti paianjeni se hranesc cu afide, ca buburuze și alți dușmani naturali. Fii atenta la utilizarea pesticidelor pulverizate pe trandafiri, deoarece acestea pot pata frunzele.

Păstrați trandafiri tunsi  pentru a încuraja creșterea și înflorirea.

Unii trandafiri hibrizi e mai bine sa creasca in zonele temperate iar unii sunt cel mai bine cultivati în ghivece. De asemenea, verificați ce trandafiri cresc bine în zona dumneavoastră înainte de a cumpăra plante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *