Cum recunosti un workaholic

Workaholicii sunt acele persoane care sunt ocupate cu munca si trebuie sa lucreze mereu. Aceasta se refera si la dependenta de munca. Workaholicii considera munca lor singura cale de bucurie si de a-si stabili identitatea.Aceste persoane nu cunosc intelesul odihnei si relaxarii. Sunt foarte active cand vine vorba de munca dar se vor simti rau cand sunt implicate in alte activitati care nu sunt legate de munca..

Bineinteles, tanjesc dupa lucrurile materiale in viata si gasesc placere doar in munca. Dar adevarul este ca nu gasesc adevarata placere in viata daca nu e legata de munca.
Poate ti-e teama sa nu fii o workaholica si si preferi sa fi considerata doar o persoana muncitoare. Dar cum stii daca nu esti deja workaholica? Unele persoane nu isi dau seama din cauza ca muncesc prea mult. Pentru a te putea identifica, iata cateva comportamente ale unui workaholic.
 
Refuza mancarea
Un workaholic tinde sa sara peste mese si cateodata nu are timp sa manance. Daca opteaza sa manance, prefera sa o faca de la fast-food. Aceste tipuri de mancare nu ofera nutrientiii de care corpul are nevoie. Dar un workaholic alege acest tip de mancare. Ca rezultat, sanatatea are de suferit si e mai putin productiv. Cred ca mancatul e pierdere de vreme fara sa se gandeasca la faptul ca isi pun sanatatea in pericol.
Cum recunosti un workaholic
Nopti nedormite
Un workaholic va lucra pana tarziu in noapte, si chiar se va trezi in zori pentru a incepe devreme. Va petrece putin timp dormind si mai multlucrand. Din cauza lipsei de somn, nu se va putea concentra si va deveni iritabil. Din asta rezulta si memorie slaba si obezitate.
Cum recunosti un workaholic
 
 
 Nu se relaxeaza
Workaholicii nu se relaxeaza si nici nu iau pauze. Nu targe un pui de somn cand se simte obosit sau somnoros. Continua sa lucreze, nu conteaza cat de obosit este. Din asta rezulta stres, mai ales ca nu are timp sa iasa la un film sau la o plimbare. Nu are timp sa se linisteasca si sa faca lucruri relaxante, despre care crede ca sunt o pierdere de vreme.  
 Cum recunosti un workaholic
Lucreaza de sarbatori
Un workaholic nu ia paua de la munca. Chiar si pe timpul sarbatorilor lucreaza si isi va lua de lucru acasa daca munceste la vreo companie. Va merge la munca si daca nu se simte bine, pentru ca ii e teama ca va ramane in urma. In timpul concediilor, tot va munci in loc sa se relaxeze si sa se bucure de timpul petrecut in afara biroului.
Cum recunosti un workaholic
 
 
Nu petrece cu prietenii
Un workaholic nu va dori sa petreaca cu prietenii si sa socializeze, gandindu-se ca nu merita. Crede ca in loc sa petreaca prefera sa lucreze. Chiar va trece peste ocaziile speciale doar ca sa munceasca. Viata li se invarte in jurul muncii si va rata lucrurile importante din viata.
Cum recunosti un workaholic
 
Ignora relatiile
Un workaholic nu petrece timpul cu familia si prietenii. Nu da importanta relatiilor. Multi nu isi fac propria familie pentru ca nu au timp de un partener si de copii. Opteaza pentru singuratate, pentru a se putea concentra pe munca. Unii workaholici care au familii petrec putin timp cu ei si uita de ocaziile speciale precum zile de nastere ale copiilor. De asemenea, vin tarziu acasa.
Cum recunosti un workaholic
 
Are prea multa incredere in sine
Un workaholic crede cu tarie  ca poate face orice lucru de unul singur fara ajutorul celor din jur. Crede ca daca acere ajutorul celorlalti sa face ceva pentru el, nu va iesi bine. Astfel, uraste munca de echipa si prefera sa lucreze singur, sa se asigure ca lucrurile sunt facute cum trebuie.
Cum recunosti un workaholic
 
Vorbeste tot timpul de munca
Un workaholic este atat de dependent de munca lui incat vorbeste despre asta tot timpul. Chiar si cand nu are de lucru, tot vorbeste despre asta. Este evident ca munca e extrem de importanta si e unica lui preocupare. Da totul prentru munca lui, chiar si clipele petrecute alaturi de familie si prieteni.
 
 
 
Aceste  aspecte din viata cuiva afecteaza pe ceilalti din preajma. Chiar si viata sociala sufera pentru restrictioarea de la lucrurile cu adevarat importante. Chiar isi creeaza limite proprii, si liberate limitata la a face unele lucruri. Cum am vazut mai sus, u e bine sa fii workaholic. Este adevarat ca prea mult din ceva strica. Esti workaholica? Te vezi in descrierea de mai sus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *