New York, orasul care nu doarme niciodata

Tindeam sa cred, ca multe alte persoane, ca nu e posibil sa te relaxezi intr-un oras ca New York, dar aceasta metropola s-a dovedit ca ascunde multe secrete pentru relaxare. Am petrecut cateva zile si am inceput sa ma simt coplesita de aglomeratie, de viata, de oamenii care misuna peste tot, apoi am cautat locuri in care sa evadez in Manhattan. Iata 5 locatii pe care vi le recomand.

Battery Park

Prima sugestie este Battery Park,  pe o suprafata de 25 de hectare, situata in inima metropolei. Battery Park este una din locatiile de unde poti lua feribotul catre Staten Island, dar motivele pentru care acest parc e atat de special  e din cauza ca are vizibilitate asupra New York Harbor, Statuii Libertatii si este impanzit  de monumente. Am stat si am privit momumentul soldatilor cazuti, si mai recent cel al victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie.

New York, orasul care nu doarme niciodata

Riverside

Cu o priveliste spre raul Hudson River, parcul Riverside este locatia perfecta de relaxare si pace. Am iesit din lumea orasului si m-am plimbat cu bicicleta dimineata, in acest parc impresionant. Am savurat briza racoroasa a raului, in timp ce m-am relaxat pe bancile acestuia.  Cu siguranta e o alternativa placuta.

 

New York, orasul care nu doarme niciodata

Harlem

Desi multa lume asociaza Harlemul cu istoria, acum, acest district din Manhattan este vibrant si colorat. Localizat in nord-estul coltului cu Harlem este Harlem Meer,  un spatiu de 22 hectare de apa, continand forme de diversa viata salbatica, cum sunt pestii, broaste testoase. Mi-am petrecut clipe de vis in acest sanctuar in inima orasului,  o jungla adevarata de o frumusete aparte.

 

New York, orasul care nu doarme niciodata

Brooklyn Heights

Am castigat o noua perspectiva  vizitand  Brooklyn Heights. M-am plimbat in acest loc uluitor, si nu voi uita sa-ti recomand sa iti iei cu tine aparatul de filmat, deoarece vederea spre  Empire State Building e pur si simplu epica in miezul zilei. Am petrecut multe ore citind sau plimbandu-ma.

 

New York, orasul care nu doarme niciodata

Governors Island 

Fosta baza militara, aceasta locatie verde de 172 de hectare e o insula localizata un inima Manhattanului si e deschisa publicului inca din 2005. Am ajuns pe insula cu feribotul  si am avut parte de un picnic relaxant.  Trebuie insa sa stiti ca parcul e deschis doar in timpul verii.

New York, orasul care nu doarme niciodata

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *