Scapa de stresul unui interviu pentru job

Pregatirea e o mare parte din procesul unui interviu. Ar trebui sa petreci mai mut timp pregatindu-te pentru interviul la care urmeaza sa participi. Pregatirea include sa stii cat mai multe despre compania si pozitia la care aplici si bineinteles, sa stii sa raspunzi si sa explici de ce abilitatile tale te fac cea mai buna persoana pentru aceasta pozitie. Si bineinteles, este timpul sa te faci sa arati prezentabila. A merge la un interviu pentru job poate fi o situatie stresanta pentru multa lume. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci ca sa te eliberezi de stres este sa mentii o atitudine pozitiva si sa fii pregatita.

Considera urmatoarele 10 sfaturi pregatirea ta pentru interviu.

Fii pozitiva. Mergi la interviu increzatoare ca te-ai pregatit bine. Asta nu inseamna sa ai atitudinea ca le stii pe toate. Asigura-te ca privesti ocazia ca pe o oportunitate de a demonstra ce stii si cunostintele tale vor  indeplini nevoile angajatorului.

Fii gata pentru intrebarile care ti se vor pune. Gandeste-te la raspunsurile pe care vrei sa le dai. Chiar dca nu vei stii niciodata in avans fiecare intrebare care ti se va pune, sunt intrebari care se pun in general la fiecare interviu. Invata care sunt si incearca sa anticipezi care ar fi celelalte. Intrebarile interviulu sunt legate de obicei de pozitia postului. Daca acestea cauta unele aptitudini in particular, fii pregatita sa raspunzi cum vei indeplini aseptarile.Scapa de stresul unui interviu pentru job

Fii sigura ca sti de ce vrei sa lucrezi pentru compania respectiva. Obtine informatii despre ea inainte de interviu. Fa cercetari, foloseste internetul, ca sa te familiarizezi cu proiectele curente la care se lucreaza. Asta te va ajuta sa fii pregatita cu raspunsurile.

Studiaza descrierea jobului. Multe postari de joburi au o lista cu indatoriri si responsabilitati si de asemenea, calificarile cerute. Studiaza aceste caracteristici si schiteaza raspunsurile in functie de asta.

Fii sigura de ceea ce ai de oferit-cum ar fi educatie, training, experienta profesionala, care te fac candidata ideala pentru aceasta pozitie. Fii sincera cu realizarle si aptitudinile tale, gandeste-te la ce ai invatat si la experienta ta. Ai putea sa te surprinzi ce aptitudini ai dobandit.

Mergi la interviu cu o lista cu referinte care pot fi inmanate angajatorului.  Asta ar trebui sa includa nume, adrese, numere e telefoane si adrese de mail, si asigura-te ca ai cerut permisiunea celor din lista inainte.

Este foarte important sa ajungi la timp pentru interviu si chiar mai devreme. Vezi cat timp iti ia sa ajungi acolo si organizeaza-te. Mai bine mergi mai repede, ca sa fii sigura ca nu vei intarzia. .

Aloca cel putin o ora pentru interviu. Asta inseamna ca  nu vei avea alta intalnire chiar dupa interviu. Vei fi probabil putin obosita si poate nu vei fi chiar in forma. Asta te va face sa nu devii distrasa in timpul interviului daca vezi ca timpul pentru cealalta intalnire se apropie.Scapa de stresul unui interviu pentru job

In final, dormi suficient. Pregateste-ti hainele si stii dinainte ce vei purta. Daca te pregatesti in ultimul minut iti va cauza stres suplimentar si vei parea oarecum nepragatita cand intri pe usa la interviu. Asigura-te ca ai hainele curate, calcate, si imbraca-te corespunzator, evitand orice haine care iese prea mult in evidenta sau atrage atentia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *