Cum sa alegi culoarea perfecta pentru par

Colorarea părului acasa se poate transforma într-un adevărat dezastru dacă nu știți câteva sfaturi esențiale cu privire la modul de a face acest lucru în mod corespunzător. Mai întâi de toate cititi sfaturile noastre privind colorarea părului la domiciliu și numai după aceea puteți începe sa experimentati.

De fapt, nu este nevoie să va dati toti banii la salon pentru a va colora părul profesional (cu excepția transformărilor dramatice de culoare).

Dacă aveți de gând să experimentati la domiciliu mergeti pe nuante mai inchise sau mai deschise decat culoarea parului curenta. Problema este că ar fi absolut imposibil sa controlati cantitatea de peroxid.

Este mult mai bine să aplicati vopsea de păr pe parul nespălat, dacă doriți să obțineți rezultate mai bune fără a aduce prejudicii parului. Uleiurile naturale acționează ca amortizor la produs.

Dacă încercați sa va colorati părul la domiciliu pentru prima dată, este recomandabil sa optati pentru formule de colorare semipermanente a părului. Dar amintiți-vă ca folosind colorant semi-permanent te poate ajuta să obtii o nuanta mai închisă, dar niciodată mai deschisa.Cum sa alegi culoarea perfecta pentru par

Vopsirea pletelor lungi și groase poate fi o sarcină grea, de aceea pentru a o face mai ușoară specialistii recomanda separarea parul în 4-5 parti. Lasati o porțiune de păr în jos, vopsiti-l și fixați-l în timp ce se lucrează la altă secțiune.

Investiti în instrumente profesionale de colorare a părului (Adică un castron, perie de colorare a părului și mănuși), pentru a obține rezultate mai bune.

În cazul în care culoarea parului se dovedește a fi prea inchisa, nu renuntati! Aveți posibilitatea să utilizați un detergent de vase simplu pentru a spăla pigmentul. Spălați-vă părul de 2 sau 3 ori, utilizând detergent de vase pentru a atenua culoarea.
Noțiunile de bază pentru o culoare corecta sunt, de fapt destul de simple. Dar, dacă îndrăznești să faci schimbări radicale, este important sa înveți două reguli elementare atunci când vine vorba de alegerea culorii parului.

 

Cum sa alegi culoarea perfecta pentru par

 

1 Nu te abate de la gama de culori naturale

Daca parul tau este inchis si cret si vrei sa mergi mai o nuanta mai deschisa – fă-o! Dar ar trebui să stii că parul tau va arata mai bine dacă mergi pe o nuanta mai deschisa decat culoarea naturala a parului.
Și vice-versa, dacă ai părul blond poti sa mergi pe o culoare mai închisă, dar orice culoare prea departe de tonul tau natural va arata bizar.

Ghid pentru blond:

Persoanele cu par saten deschis vor arata excelent cu reflexe blonde.

Roscatele, nu renuntati! Puteți merge pe blond, dar ar trebui să o faceti cu atenție, deoarece parul blond poate arata foarte nenatural față de tonul pielii.

Daca sunteti blonde si vreti sa aveti o nuanta inchisa nu ar trebui să fie totusi prea întunecata.

Părul șaten deschis se va potrivi perfect cu cenușiu și tonuri de saten aurii.

Pentru un look pasional roșu:

* Dacă sunteți o blonda naturala, ar trebui să încercați tonuri palide castanii.

* Dacă doriți să mergeți pe nuante de maro închis puteti amesteca cu tonuri roscate si castanii.

Există două tipuri de bază de tonuri de piele – calde și reci.

Cele cu o nuanta a pielii galbena sau aurie au un ton de piele cald. O modalitate mult mai ușoara să vedeti dacă aveți un ton cald este să va uitati daca venele de pe partea interioară a brațelor sunt de culoare verde.

Cele cu nuanțe de piele roz sau albastruie se încadrează în categoria rece si venele au o nuanță albastra.

Ce culori se potrivesc in functie de tonul pielii

Tonul cald:

* Auriu
* Miere
* Caramel
* Cupru
* Roșu
* Mahon
* Capsuna
* Ciocolata
* Oranj
* Maro inchis
* Caramiziu

Tonul rece:

* Platinat
* Blond cenusiu
* Crem
* Nisipiu
* Cafea
* Negru
* Blond mediu
* Vin
* Mahon
* Burgundy

Dacă aveți

* Tonul pieleii inchis la culoare sau măsliniu, încercați să mergeti pe culori de par inchise.

* Tonul galben al pielii va arata perfect cu culori inchise si bogate, cum ar fi castaniu.

* Când aveți de gând să va colorati parul asigurați-vă că aveți o idee clară a ceea ce vreti sau s-ar putea să fiti dezamăgite de rezultate.

* Vopseaua de par se bazează pe substante chimice. Daca sunteti insarcinata, consultati un medic înainte de a vopsirea parului.

* Utilizați cu prudență vopselele de păr, care au nuanțe verzi, albastre, sau violet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *