Cum sa-ti pastrezi casa sanatoasa

Când vine vorba de decorarea casei noastre, vom încerca tot ce e mai bun pentru a o face să arate eleganta si atractiva. Cu toate acestea, ați putea fi surprinse să știti că, modul în care decoram casa te poate afecta de fapt, pe tine si sanatatea familiei tale. Casa noastră este un loc unde ne petrecem o mare parte din timp și având, prin urmare, un mediu frumos în interiorul unei case va avea cu siguranta un efect pozitiv asupra sănătății. Culorile adecvate de vopsea, mobilier, accesorii, parfumuri pot juca un rol important în menținerea sanatatii mentale, precum și sănătatea fizică. Acum, sa aruncam o privire la unele dintre aceste indicații importante, de mai jos.

1. Culoarea

Culorile pot afecta în mod semnificativ atmosfera de acasa. Încercați întotdeauna culori vibrante, deoarece culorile inchise pot face camerele sa arate mici și murdare. Astfel de culori închise pot duce, de asemenea, o obscuritate totală în atmosferă. Culorile luminoase pot ridica starea de spirit a oamenilor și chiar să le dea energie. Fiecare culoare are propriile sale caracteristici, de exemplu, culoarea galbenă inspiră optimism și ajută la crearea unei atmosfere fericite, verde este considerata ca fiind o culoare calmanta, în timp ce culoarea portocalie aduce bucurie nelimitată. În același timp, astfel de culori luminoase nu sunt recomandate pentru dormitoare și băi. Aici, trebuie să încercați unele culori estompate, cum ar fi albastru deschis sau gri, deoarece aceste culori pot crea un sentiment de calm si relaxare, care la rândul lor pot oferi odihnă.

 

Cum sa-ti pastrezi casa sanatoasa

 

Un alt lucru important este faptul că întotdeauna cumpăram vopsele, care sunt plini de substanțe chimice nocive, cum ar fi compușii organici volatili (COV). Acesti compusi sunt cunoscuti a provoca probleme de sănătate, cum ar fi diverse probleme de respirație, greață, dureri de cap. Deci, incearca întotdeauna vopsele non-toxice, care sunt preparate din produse 100 la sută naturale, care nu prezintă nici un risc de probleme de sănătate la oameni, precum și pentru mediu.

2. Lumina

În scopul de a face casa ta un loc mai sănătos, la început trebuie să te asiguri că lumina soarelui patrunde in interiorul casei tale cu generozitate. Permițând mai multă lumină solară naturală în casa , veți avea beneficii pentru sanatate, inclusiv îmbunătățirea starii de spirit si atitudine, oboseala ochilor redusă, etc . Pe de altă parte, deficitul de lumina soarelui poate duce la diverse efecte nocive asupra comportamentelor umane, abilităților de învățare, și chiar dezvoltarea de ansamblu a unei persoane. Deci, asigurați-vă că locuinta este bine luminata cu lumina soarelui, naturala. Pentru a aduce mai multă lumină în interior, încercați să adăugați mai multe ferestre.

 

Cum sa-ti pastrezi casa sanatoasa

3. Mobilierul

Alegerea mobilierului pentru o casa nu este într-adevăr o sarcină ușoară. Cu toate acestea, niciodată nu cumpăra orice mobilier doar pentru că este elegant sau este cea mai recentă tendință. Trebuie să iei în considerare anumiți factori importanți înainte de a decide să cumperi mobilier, de exemplu, ar trebui să se potriveasca cu proiectul de ansamblu din casa ta, acesta trebuie să aibă un aspect elegant, acesta să fie în concordanta cu bugetul., și cel mai important, trebuie să fie confortabil. Indiferent cat de frumos arata, tu și membrii familiei ar trebui să va simtiti mulțumiți și relaxați atunci când le folositi. Instalarea unui mobilier inconfortabil poate duce la diverse probleme de sănătate, cum ar fi dureri de gât, dureri de spate, entorsa, oboseala. Deci, selectați mobilierul numai după luarea în considerare a cerințelor fiecarui membru al familiei pentru a asigura imbunatatirea sanatatii.

 

 

Cum sa-ti pastrezi casa sanatoasa

 

4. Spray umidificator

Aerul uscat poate duce la o serie de probleme de sănătate, mai ales pentru cei care suferă de alergie sau de astm bronșic. Climatele uscate, iarna, incalzirea artificiala, toate pot face pielea uscată , cauzand probleme respiratorii, uscarea pasajele nazale, și, prin urmare te face sensibil la gripa sau raceala. Cel mai bun mod pentru a evita aceste simptome neplacute este un umidificator in casa ta. Un umidificator adaugă umezeala aerului în formă de vapori de apă în condiții de siguranță și, prin urmare, ajută la menținerea unui nivel de umiditate corespunzător. Cu toate acestea, un umidificator murdar poate deveni la fel de periculos și prezintă numeroase riscuri de sănătate.. Dacă nu curățați umidificatorul cu regularitate sau în mod corespunzător, atunci dispozitivul se va transforma într-un teren propice pentru germeni și bacterii periculoase. De fapt, un umidificator murdar poate provoca simptome asemănătoare gripei și infectiilor pulmonare- , chiar și la o persoană sănătoasă. Atât calitatea, cât și conținutul de umiditate al aerului in interiorul casei tale sunt foarte esențiale pentru sănătatea familiei tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *