Cum sa ne ingrijim gatul

Gatul este o parte a trupului nostru care da gratie si frumusete. Facand legatura corpului cu capul, pare o prelungire a obrazului si trebuie sa aiba aceeasi prospetime si culoare, sa fie suplu, tanar, nemarcat de riduri.

Majoritatea femeilor nu ii ofera suficienta atentie si ingrijire, minimalizand importanta unui gat tanar si neted si asa destul de chinuit pe timpul iernii, prin frig, vant si umezeala, acoperit si iritat de gulere, blanuri ssau fulare. In afara de aceatsa, nu se ingrijeste nimeni de faptul ca gatul este tinut in pozitie nepotrivita, chinuit si stramb, culcat pe perne inalte, care-l incretesc si=i sapa riduri circulare. Chiar atunci cand stam cu barbia in maini nu-l menajam. Apoi, abuzul de sapun, de geluri de dus il degreseaza si-l deshidrateaza.Cum sa ne ingrijim gatul

Odata cu varsta, se instaleaza o serie de negi, daca gasesc un ten neingrijit si nevitaminizat. De aceea, trebuie sa luam masuri, sa-l scoatem din uitare, sa-i dam aceeasi atentie si ingrijire ca si obrazului, sa-l masam, sa-l hranim cu o crema grasa si vitalizanta, cu elemente bioactive si tonice, care sa-i redea elasticitatea.

Imediat dupa ce am facut dus, vom unge gatul cu crema si il vom masa. Putem sa-i aplicam comprese calde, a tunci cand ne ingrijim obrazul.Cum sa ne ingrijim gatul Masajul se va face cu palma deschisa, incepand de jos in sus, cuprinzand si barbia, apoi coborand pana aproape de stern. Se va face dimineata si seara gimnastica, ridicand capul si lasandu-l pe spate, apoi coborandu-l spre piept. Intoarcem apoi capul la dreapta si la stanga. Pentru negii ce apar pe gat, exista o planta numita rostopasca. Contine un suc colorat ca tintura de iod. Acest suc este bun si contra bataturilor. Dupa ultimele cercatari, aceasta planta are o actiune antimicotica.Cum sa ne ingrijim gatul

Gatul care prezinta riduri si are pielea flasca desi obrazul este neted si tanar, prin contrast, tradeaza varsta. Daca nu ne ingrijim gatul, inutil obrazul este fraged, cand pielea gatului este batranicioasa si lipsita de viata. El poate fi operat estetic printr-o incizie  care-i scurteaza pielea care atarna din cauza lipsei elastinei din epiderma. Interventia este relativ usoara, incizia fiind foarte fina, dar nu are o durata mare(5-7 ani).

Un gat inestetic se poate acoperi cu o esarfa dintr-o tesatura care sa nu irite pielea. Eventual, un guler inalt, care avatajeaza un gar ridat, care prezinta cicatrici sau alte defecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *