Ochii, oglinda sufletului

Cand ne uitam la fetele altora, ne concentram  mai intai asupra ochilor  si abia apoi asupra buzelor. Putem controla doar unele semne  ale ochilor insa ele para complet automat. Ne vom opri asupra expresiilor care fac din ochi oglinda sufletului.

Contactul vizual

Avem tendinta de a ne uita in ochii oamenilor  atunci cand suntem d ecaord cu ei si ne ferim privirile atunci cand nu suntem de acord, nu ne plac interlocutorii sau ne simtim intimidati de ei. Cand va uitati in ochii altei persoane ii comunicati ca va simtiti bine-aveti incredere in sine si in interlocutor si stiti despre ce vorbiti. Partea cea mai importanta  este ca acest contact  le sugereaza oamenilor ca ii ascultati-un lucru din ce in ce mai rara intalnit in societatea noastra. Un ascultator atent pastreaza contactul vizual cu interlocutorul cam 70 la suta din timpul  in care ar trebui sa ascultam incarcand sa ne adunam propriile ganduri. Conversatiile noastre seamana oarecum cu niste dispute la bufet-lasam gandurile sa o ia razna in timpc e vorbesc ceilalti si ne napustim asupra lor atunci cand au terminat. Deci e bine sa pastrati contactul vizual mai mult timp , fiindca astfel ii s puneti interlocutorului”te ascult si nu ma gandesc la nimic altceva”

 

Ochii, oglinda sufletului

Femeilor le place mai mult contactul vizual. Ele se uita in ochi altore, femei sau barbati, mai ales cand e vorba de o discutie in doi si adora acest lucru spre deosebire de barbati. Acestia tolereaza situatia daca este vorba despre femei  desi nu agreeaza foarte mult acest lucru si in mod clar nu fac asta la fel de des cand vine vorba despre alti barbati.

Cand vorbim, nu pastram tot timpul contactul vizual. Dar il putem folosi ca punct de plecare pentru o schimbvare de subiect. De exemplu, va uitati in jos, va adunati gandurile, apoi va uitati in sus  si terminati ce aveti de spus . Daca va vine randul sa vorbiti dar inca nu v-ati adunat gandurile, priviti in jos sau in lateral-oriunde dar nu la fata interlocutorului. Aceasta intrerupere in contactul vizual va lasa cealalta persoana sa inteleaga ca inca este randul dvs sa vorbiti. Cand sunteti gata sa ridicati ochii de la sol va intoarceti privirea catre celalalt si faceti o pauza scurta-acesta este un mod autoritar de a spune-ok, acum este randul tau.

La ce sa fiti atent-un contact vizual care dureaza prea mult. De obicei credem ca oamenii ne privesc  in ochi si avem tendinta de a nu avea incredere in cei care nu fac acest lucru. Dar contactul vizual extrem  de lung poate fi si el un indiciu ca cineva minte. Mincinosii cu experienta  vor mentine in mod intentionat contactul vizual  doar entru a parea onesti si de incredere.

Privirea fixa

Simtiti acest gen de privire cand vorbiti cu oameni care vi se uita direct in ochi si clipesc doar de 2-3 ori pe minut.  S-ar putea sa vi se pare ca interlocutorul se holbeaza. Dar de cele mai multe ori, oamenii care fac acest lucru se concentreaza intens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *