Cum sa supravietuiesti unui avort spontan

Fiecare femeie care a avut un avort spontan este de părere că ea este de vina. “Am facut prea multe exercitii. Am mancat alimente greșite. M-am expus la ceva toxic. “
Ideea este că, dacă un avort spontan se va întâmpla, nu este nimic care sa puteți face pentru a opri asta. Dar există măsuri preventive pe care le puteți lua și eforturi pe care le puteți face care pot spori fertilitatea și crește șansele de a avea o sarcina sanatoasa.

Nici o femeie care încearca sa ramana gravidă pentru prima dată nu merge pe ideea ca o sa aiba un avort spontan. Există bucurie, emoție și nervozitate, dar nu este teama de a pierde copilul, cel puțin nu imediat. Dar, odată ce ai un avort spontan, nu te vei simți complet în condiții de siguranță . Și te vei întreba mereu, “Pot împiedica un avort spontan?”

“Prevenirea” unui avort spontan
Luați în considerare un aspect pozitiv: Ai ramas însărcinată. Pentru multe cupluri, fertilitatea și capacitatea de a concepe este cea mai mare provocare. Statisticile spun că, după un avort spontan, este probabil sa ai o sarcina sanatoasa data viitoare. Asta nu face nici o femeie sa se simta mai bine, cu toate acestea.

“Cele mai multe avorturi spontane sunt datorate unei erori genetice …”
“Cele mai multe avorturi spontane sunt datorate unei erori în genele din sperma sau ou sau embrion timpuriu atunci când se formează. În aceste cazuri, într-adevăr nu este nimic disponibil in prezent pentru a preveni. Femeia și cuplul ar trebui să realizeze că nu au făcut nimic rău care a cauzat avortul spontan și nu se putea face nimic pentru a-l preveni “, a declarat Zev Williams, director al Programului pentru pierderea sarcinii de la Montefiore Medical Center.

 

Cum sa supravietuiesti unui avort spontan

 

În afară de anomalii cromozomiale, avorturile spontane pot fi, de asemenea, cauzate de probleme structurale ale uterului, tulburari imunologice, probleme cu glanda tiroidă, sindrom polichistic ovarian (PCOS), tulburari de coagulare a sangelui sau tulburări hormonale. “În aceste cazuri, exista tratamente specifice, care pot ajuta”, spune Williams. Dacă esti conștienta de orice probleme medicale sau genetice care te-ar putea predispune la avort, consulta un medic pentru a afla daca pot fi corectate înainte de a încerca să rămâi gravidă. Din păcate, multe dintre aceste probleme fizice nu sunt diagnosticate până după ce o sarcină este deja pierduta.

Concepție sănătoasă pentru o sarcina sanatoasa
Reproducerea umana este clasificata ca fiind “foarte ineficienta” de Sejal Dharia Patel, un medic endocrinolog de reproducere la Centrul de Medicina Reproductiva. “Călătoria oului, fertilizarea au doar o sansa de 20-25 la suta de a concepe in fiecare luna.” Este un fapt care poate zdruncina încrederea cuiva despre încercarea de a concepe din nou.

Există principii de bază pentru a încuraja conceperea și menține o sarcina sanatoasa. “Asigura-te că nu esti supraponderala nici subponderala , atunci când încerci sa concepi,”, spune Patel, adaugand ca femeile care sunt subponderale pot aștepta să ia in greutate inainte de a concepe.

Nu fumați – si nu lasati nici partenerul sa fumeze. “Fumatul fie pentru bărbat sau femeie poate crește șansele de infertilitate cu 60 la suta. Ingredientul activ din tutun are un impact semnificativ la capacitatea spermatozoizilor de a merge mai departe, care este esențială pentru concepție “, spune Patel. De asemenea, limitati alcoolul si cofeina, nu beti mai mult de doua bauturi alcoolice pe saptamana atunci când încercati sa concepeti și verificati conținutul de cafeină din băuturile preferate. Patel adauga “Consumand mai mult de 250 mg de cafeina pe zi poate crește șansele de infertilitate, inclusiv avort spontan, cu 60 la suta.”

Cheia planificarii preconceptiei sunt evaluarea dietei și evaluarea deficientelor nutritionale,” spune Dr. Tasneem Bhatia, director medical si fondator al Centrului Atlanta pentru holistică și Integrative Medicine. “Anumite deficiențe cheie vor afecta echilibrul hormonal, starea de fertilitate și de energie. Dietele trebuie să fie individualizate pentru pacient. Intolerantele alimentare pot afecta starea de nutriție și hormoni. Managementul stresului și stilul de viață sunt importante, de asemenea. “

“Dacă cineva are o istorie de două sau mai multe avorturi în primul trimestru, sau pierderea sarcinii în al doilea sau al treilea trimestru, ea ar trebui să fie evaluata de către un medic endocrinolog de reproducere și / sau un specialist de la medicină pentru pierderea sarcinii recurente,” spune Serena H. Chen, de la Institutul de Medicina Reproductiva si Stiinte de la Saint Barnaba.

Există, de asemenea, problema de infertilitate secundara, atunci când o femeie a conceput natural și a dus o sarcina la termen și apoi a avut probleme cu conceperea sau menținerea unei sarcini dupa nastere. “Vârsta poate crește riscul de infertilitate, probleme de avort spontan si uneori medicale “, spune Chen. “Disfuncția tiroidiană este o afectiune foarte comuna, care poate afecta profund fertilitatea și crește riscul de avort spontan. Ea devine mai frecventa pe masura ce imbatranim. Cu toate acestea, este foarte ușor de testat și tratat. “

Nu ezita să cauti un tratament de fertilitate deoarece “ar trebui” să fii în măsură să rămâi gravidă și să ai un alt copil, deoarece ai facut-o deja o dată, mai ales dacă ai avut un avort spontan. “Multe femei cu infertilitate secundara ar putea avea probleme medicale reale, care trebuie corectate. Uneori problemele pot fi cauzate de prima sarcină. Dacă cineva este în cauză, merita o conversație și examinarea de către medicul lor. “

Lucrul trist este, ca avortul spontan este foarte frecvent. Când o celebritate dezvaluie propriile lupte cu avortul spontan sau fertilitate, conversația este reaprinsa, iar asta e un lucru bun. Un avort poate fi un eveniment traumatic, care afecteaza unii oameni la fel ca moartea unei persoane dragi. Vorbiți cu medicul despre preocupările dumneavoastră, temerile și faceti teste. Luați în considerare consilierea, pentru a vă ajuta să faceti față durerii și pentru privi în viitor cu putere și speranță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *