Cum sa te restabilesti financiar dupa divort

Nu există nici o îndoială despre asta, divorțul este scump. Procesul în sine nu este nici pe departe la fel de scump ca si cheltuielile care apar după divorț. Multi oameni  odata divorțati,  nu mai au sustinerea financiara pe care au avut-o atunci când erau căsătoriti.

De la doua salarii la unul singur

Pe langa efectele emoționale ale divorțului, există întotdeauna efecte financiare care pot fi devastatoare pentru o persoană singură. Este benefic financiar sa fie doi salariați într-o singură casă. Costul cu intretinerea casei se reportează la două persoane și acest lucru o face mai puțin costisitoare pentru ambele. În cazul în care cuplul are copii, aceștia sunt ambii capabili să plătească pentru necesitățile de îngrijire a sănătății, alimente, haine.

 

Cum sa te restabilesti financiar dupa divort

 

Sprijin pentru copil și pensie alimentară

Odată ce un cuplu a divortat, acel cuplu are imediat două gospodării separate, dar pe salarii individuale. Având plata a două ipoteci, două proiecte de îngrijire a sănătății, și multe altele pot deveni foarte scumpe și viața poate deveni mult mai dificilă decât a fost atunci când erati împreună. Multi barbati ajung sa partajeze o parte semnificativă din venitul lor, pentru a asigura pensia alimentară. Aceasta nu poate parea o afacere mare, dar din moment ce multe gospodării au două venituri, trecerea la un singur venit și plata costurilor de divorț poate schimba complet modul de a trai.

 

Cum sa te restabilesti financiar dupa divort

 

Femeile vor simți, de asemenea, problema cheltuielilor. Ambii parteneri vor realiza dificultatea de a crește copiii, plata facturilor, și mutatul singuri. Cu toate acestea, în cazul în care divorțul era necesar, acesta este un preț care trebuie plătit.

Planuri pentru a economisi

Deci, ce poate face un cuplu divorțat pentru a se restabili financiar odata cu costurile asociate cu divorțul. Singurele persoane care par să beneficieze financiar din divorțuri sunt avocații și instanțele. Dacă nu aveți copii, multe state vor permite divorțuri cu reprezentare juridică minima; și dacă amândoi sunteti de acord cu privire la modul de a împărți activele, divortul va fi rapid și ușor. Cu toate acestea, odată ce copiii sunt implicați, asistența juridică este obligatorie, dar daca va puneti de acord, va fi mai puțin costisitor.

Este important de știut că platile pentru pensia alimentara sunt, de obicei stabilite de instanta. Cand cuplurile se cearta si nu se pot pune de acord cu pensia alimentara, atunci instanta stabileste plata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *