Cum sa-ti cresti fiul ca mama singura

Din anumite motive care nu au depins de tine, ai ramas singura sa-ti cresti baietelul. Bineinteles, nu e usor, iar intrebarile si grijile sunt multe. Cum sa faci sa se dezvolte intr-un mediu sanatos, chiar daca nu are in preajma un tata?

Pe langa ca iti lasi copilul sa-si urmeze eroii si modelele favorite, sunt  lucruri pe care le poti face pentru a se dezvolta corespunzator ca baiat. Chiar daca ai sau nu in preajma un barbat care sa ii dea exemplu, fiul tau poate sa creasca sanatos emotional la fel ca alti baieti care au mame singure. Stiai ca Tom Cruise, Ed Bradley, Alexander Haig, Bill Clinton, Alan Greenspan, Bill Cosby, Dr. Benjamin Carson si Les Brown au fost crescuti de mame singure?

Urmatoarele sfaturi au fost luate din experientele mamelor singure care si-au crescut fiii frumos.

Accepta diferentele fiului tau. Niciodata nu te purta ca si cum el ar fi barbatul in casa. Sigur ca vrei sa il inveti sa creasca precum un barbat, dar e o diferenta intre a fi barbatul cel mic si a fi responsabil pentru lucruri pe cate adultii se presupune ca sunt. Copilul tau nu ti-e confident, si nici cavalerul in armura sau salvatorul tau. In special, este important daca esti vaduva sau divortata, sa-i corectezi pe cei care fac afirmatii de genul ca acum fiul tau e barbatul in casa sau ca ar trebui sa aiba grija de mami.

Cand te uiti la fiul tau si vezi in el pe tatal lui este in regula sa te simti emotionata. In fond daca fostul sot ti-a dat ceva de valoare, te uiti la el. Lasa-l pe baiatul tau sa stie cat de important este pentru tine.

Cum sa-ti cresti fiul ca mama singura

Puncteaza calitatile pe care le vezi in barbati in viata de zi cu zi. Asta inseamna ca atunci cand ii cumperi papuci de baseball si vanzatorul este atent si prietenos, puncteaza aceasta trasatura, mentionand ca persoana de treaba este sau cat de draguta si atenta.

Fii creativa in a-ti ajuta baiatul sa invete lucruri de barbati. De exemplu, multe mame singure sunt ingrijorate ca baiatul se joaca cu trusa lor de machiaj sau ca face pipi stand in sezut. Stai linistita, copilul nu isi va petrece restul zilelor purtand mascara sau facand pipi precum fetele. Homosexualitatea exista nu din cauza ca nu ai monitorizat serios sedinta de machiaj. Dar daca vrei sa definesti diferentele intre sexe si caracteristicile dintre femei si barbati incearca asta. Umple un cos pentru el cu creme de ras, apa de coloie, periuta lui de dinti, pasta de dinti si un piaptan. Arata-i ca asta folosesc barbatii in fiecare dimineata.

Cum sa-ti cresti fiul ca mama singura

Cu cat baiatul se maturizeaza , vezi la ce grup de baieti su club s-ar putea integra. Nu te lasa intimidata de evenimente tata/fiu sau curse ori picnicuri. Este importanta initierea lui in aceste grupuri de baieti, strangerile de mana, faptul ca apartine unui grup cu care sa se poata identifica. Invata-l valorile tale dar lasa-l sa le exprime in felul lui. Este un barbat si va raspunde la situatii diferit.

Modelele sunt importante si vor fi gasite in fiecare aspect al vietii fiului tau. Baietii au nevoie de barbati dar nu neaparat tati. Doar pentru ca un tata locuieste acasa, asta nu inseamna ca e un model. Bucura-te de momentele petrecute cu copilul tau si nu iti fa griji ca nu are un tata in preajma. In acelasi timp, incearca sa nu eviti total sa vorbesti despre asta. Desi exista multe carti de povesti cu animale care sunt crescute de mame, este un regula sa-i citesti povesti depsre toate tipurile de familii. Pune in valoare relatiile dintre barbati si femei pentru a-i oferi baiatului tau o perspectiva realista din acest punct de vedere.

Si aminteste-ti, incearca sa nu ai o atitudine negativa asupra barbatilor, chiar daca ai devenit o mama singura in circumstante nu prea favorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *