Un portret de actor: Jude Law

Actorul Jude Law a fost numit unul dintre cei mai buni de la Hollywood, și a jucat o varietate de roluri pe ecran, împreună cu o mare varietate de actori. El este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru personajele sale în filmele “The Talented Mr. Ripley”, “Sherlock Holmes”, “Capitanul Sky si Lumea Viitorului”, “Cold Mountain” și “Anna Karenina”. El a primit o nominalizare la Oscar și un premiu BAFTA pentru munca sa, precum și un premiu Cesar onorific. Jude este, de asemenea, cunoscut pentru relatiile sale din afara ecranului, inclusiv cele cu actrita Sienna Miller și cu Sadie Frost.

La sfârșitul anilor 1980, Jude a inceput sa joace cu Teatrul Național . El a plecat apoi pe Broadway, unde a aparut alaturi de Kathleen Turner, Roger Rees și Cynthia Nixon. El a avut apoi roluri mici în televiziunea britanica și a fost văzut în filmul sci-fi “Gattaca.” Rolul din Breakout a fost regizat de Clint Eastwood “, La miezul nopții în grădina binelui și răului”, unde a jucat alaturi de Kevin Spacey. În 1999, a dat un spectacol de neuitat, alaturi de Matt Damon în “The Talented Mr. Ripley”, pentru care a primit o nominalizare la Premiul Academiei.

 

alaturi de Sienna Miller 

 

Un portret de actor: Jude Law

 

El a apărut cu Sam Mendes in filmul “Drumul spre pierzanie”, iar în 2004 a jucat rolul principal în filmul “Alfie.” Jude a fost unul dintre cei trei actori care au jucat alaturi de actorul Heath Ledger în filmul ” Imaginarium of Doctor Parnassus. “Împreună cu Jude, actorii Johnny Depp și Colin Farrell au portretizat” trei dimensiuni diferite în film. “Apoi a apărut ca personaj iconic Dr. Watson, în filmul” Sherlock Holmes”, alaturi de Robert Downey Jr. și Rachel McAdams.

 

cu Sadie Frost 

 

Un portret de actor: Jude Law

 

În 2009, Jude a revenit pe scena intr-o productia “Hamlet.” A fost nominaliza la Premiul Tony in 2010 pentru cea mai buna interpretare a unui actor principal într-o piesă și în ianuarie 2010, la Circle Theatre, ceremonia premiilor Critics, a fost prezentat cu John și Wendy la Premiul Trewin pentru Cea mai buna interpretare in Shakespeare.

 

Samantha Burke 

 

Un portret de actor: Jude Law

 

In afara ecranului, viata lui Jude este la fel de dramatică ca oricare dintre rolurile sale. El s-a întâlnit cu Sadie Frost în timp ce lucrau impreuna la mijlocul anilor 1990 și s-au căsătorit în 1997. Ei au avut trei copii inainte de a divorta in 2003. Apoi a inceput o relatie cu actrita Sienna Miller, în timp ce realizau filmul “Alfie”, și ei s-au logodit în 2004. În 2005, Jude are o aventura cu bona familiei care au devenit publica și cuplul s-a separat, în ciuda încercarii de a rămâne împreună. Jude a avut un alt copil cu modelul Samantha Burke, în 2008, după o relație de scurtă durata, și  el cu Sienna Miller s-au impacat la sfârșitul anului 2009. S-au despartit din nou la începutul anului 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *