Cum ajutam un adolescent abuzat

Multi adolescenti sunt prinsi în relații abuzive cu alti adolescenti, deoarece ei nu știu unde să se adreseze. Multi dintre acesti adolescenti pot avea relații abuzive in familiile lor, astfel încât acestia   nu au fost  invatati cum să ceara ajutorul pentru că nu au văzut adulții care sa caute sprijin. Ei de asemenea, s-ar putea simți prinsi în capcană, deoarece au stima de sine scazuta si simt ca nu vor fi avea niciodată altă relație. Dacă relația implică sexul, adolescentii se pot simți chiar mai mult atașati de persoana care ii abuzează.

Cereti ajutor de la un profesor

Unul dintre cele mai bune locuri de a cere ajutor este de la un profesor. Prin lege, cadrele didactice sunt obligate să raporteze abuzul de la un membru al familiei la autoritățile corespunzătoare, dar această lege nu include abuzul de la prieteni si iubiti. Adolescentilor le-ar putea fi frică să raporteze cadrelor didactice, deoarece se tem că profesorii lor vor raporta abuzul la serviciile sociale. În cazul în care adolescenti nu se simt confortabil sa dezvăluie necazurile la părinții lor, ei pot merge întotdeauna la un profesor sau consilier școlar.

Consilierii școlari

Consilierii școlari sunt, de asemenea, foarte utili atunci când vine vorba de relatii abuzive, deoarece sunt instruiți corespunzător pentru a lucra cu tulburări legate de abuz și psihologice. În cazul în care ambele părți merg la aceeași școală, consilierul poate lucra cu ambii adolescenti.Cum ajutam un adolescent abuzat

Ofițeri de poliție
Multe scoli au ofițerii de poliție de legătură care sunt disponibili să lucreze cu adolescenti care au nevoie de ajutor juridic. Adolescentii care sunt abuzați fizic pot merge la acesti ofițeri de legătură pentru ajutor si sugestii. Ei pot ajuta, de asemenea pentru ordinele de restrictie, care sunt adesea foarte utile si pot fi folosite chiar într-o situație școlară.

Prieteni și familie

Adolescentii pot merge, de asemenea, la prieteni și la familie pentru ajutor, in relațiile abuzive. Prietenii și familia pot apela, de asemenea, la poliție sau la un consilier . Prietenii și familia ar trebui să ofere susținere prin a asculta pur și simplu și să nu treaca de orice hotărâre a adolescentului. Acestia ar trebui să aștepte până când povestea este spusă, iar apoi ar trebui să intrebe pur și simplu ce pot face.

 

Cum ajutam un adolescent abuzat

 

Semne de abuz

Există multe semne pe care adulții le pot căuta la adolescentii care sunt abuzați. Fetele vor purta de multe ori fond te ten excesiv pentru a acoperi vânătăile. S-ar putea, de asemenea, sa poarte ochelari de soare pentru a acoperi vânătăile. Ar sta cu capul în jos mai mult decât de obicei in clasa. Ar putea să nu vrea să iasa cu prietenii, deoarece simt ca si cum cineva ar ști ca ceva este in neregula.S-ar putea retrage din viata socială normală. Ar putea deveni complet dependenti de persoana care ii abuzează, deoarece simt ca nu au pe nimeni in care pot avea încredere.

Nimeni nu ar trebui să rămână într-o relație abuzivă, dar din păcate multi adolescenti sunt blocati în ele. Ei simt ca nu au nici o cale de ieșire, deoarece se tem de ceea ce ar putea să li se întâmple, precum și de partenerul abuziv. Este foarte important ca adolescentii sa aiba pe cineva cu care sa poata vorbi despre problema lor si sa primeasca ajutorul de care au nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *