Cum scapam de punctele negre

Un punct negru, sau comedon deschis este o deschidere largă în piele, cu o masă innegrita in piele care acoperă deschiderea. În ciuda numelui lor, unele puncte negre pot fi de culoare gălbuie. Un comedon este un folicul de par lărgit, care este umplut cu resturi de piele, bacterii și ulei (sebum).
Un comedon inchis este un punct alb, în timp ce un comedon deschis este un punct negru.

Punctele negre se spune că sunt prima etapă de acnee. Ele formează înainte bacterii ca invadeaza porii pielii. Un coș se poate dezvolta dintr-un punct negru.

Punctele negre, acneea, în general, se dezvolta de obicei dupa pubertate, atunci când hormonii ating supratensiuni și afecteaza pielea. Prezența unor niveluri mai ridicate de hormoni declanseaza stimularea glandelor sebacee, care produc substanțe uleioase. Glandele sebacee produc prea mult ulei in pori, care se acumuleaza si se blocheaza. Când uleiul este expus la aer devine negru.

Mai multe condiții și circumstanțe pot provoca punctele negre, sau sa le inrautateasca, cum ar fi utilizarea de uleiuri si creme. Punctele negre pot afecta persoanele cu orice tip de piele, dar sunt în general mai frecvente la cei cu piele grasa.

Supraproducția de ulei este cauza principală a apariției punctelor negre. Acestea este probabil să apară într-o proporție mai mare la oameni in timpul pubertatii. Producția de hormoni poate duce la niveluri ridicate de DHT (dihidrotestosteron), un hormon care declanseaza hiperactivitatea în ulei rezultând pori incarcati.

Cum scapam de punctele negre

Pielea curată – în cazul în care pielea nu este curățata în mod corespunzător, punctele negre pot apărea, în special în acele pietre de hotar în viață, atunci când acestea sunt mai raspandite, cum ar fi pubertatea. Pielea curățată în mod necorespunzător face mult mai probabil ca celulele moarte sa dezvolte puncte negre si cosuri. Deschiderile porilor pot deveni înfundate si accelerează acumularea de ulei in interior – astfel, cauzând puncte negre. Cu toate acestea, mulți experți avertizează că mizeria nu cauzeaza punctele negre – care confundă frecvent și frustrează pacienții. Punctele negre sunt cauzate de ulei oxidat, nu murdărie, adauga experții. Supracurățarea pielii poate duce la iritare.
În unele cazuri, pot apărea puncte negre, dacă se folosesc prea des creme hidratante, sau fond de ten. În majoritatea cazurilor, sensibilitatea la puncte negre nu este ereditara, cu excepția unor acnee severe.

Alimentele nu produc acnee – deși părinții și bunicii spun de obicei adolescentilor să nu mănânce ciocolată și alimente grase, deoarece ei cred că încurajează formarea de acnee – ele nu provoaca puncte negre . Unele studii au arătat o legătură între unele produse lactate si acnee, dar dovezile nu sunt convingatoare.

Stresul – stresul nu afectează în mod direct apariția punctelor negre. Cu toate acestea, stresul si anxietatea pot determina oamenii să se aleaga cu puncte negre și acnee, care poate să le facă rău. Pune pur și simplu, comportamentele care rezultă din stres și anxietate pot agrava simptomele de acnee, dar nu stresul insusi provoaca acneea.

Cum scapam de punctele negre
Optiuni de tratament

Tratamente hormonale contraceptive – au fost adesea folosite pentru tratarea punctelor negre și acnee, adesea cu rezultate bune.

Curățarea pielii – curata fata cu un demachiant bun, ideal, unul pentru ten gras, cum ar fi un demachiant cu acid salicilic.

Expunerea la ultraviolete – expunerea pielii la soare sau la lumina ultravioletă încurajează formarea de  coji, care ajută la deblocarea porilor. Cu toate acestea, este important să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră. Expunerea pielii la lumina soarelui, ridică, de asemenea riscul de ardere și de a dezvolta cancer de piele.

Păr – părul gras atinge fata si se poate răspândi infecția și, în unele cazuri, încurajeaza răspândirea punctelor negre și acneea. Păstrarea parului departe de fata ar putea ajuta la mentinerea punctelor negre la un nivel minim.

Faceți o masca de curatare folosind un amestec de suc de lamaie, ulei de migdale si glicerina. Se aplică pe față și se lasa să stea câteva minute, acesta este, de asemenea, capabila de a elimina  punctele negre și cicatricile de la acnee.
Alege un demachiant potrivit pentru tipul tau de piele,  o lotiune de curatare faciala care poate face pielea foarte curata, proaspata, si radianta. Dă perioadă de grație de o lună pentru a încerca eficiența și eficacitatea produsului înainte de a trece la alte marci.
Utilizeaza aloe vera. Aloe Vera poate, de asemenea, sa te scape de puncte negre. Trucul e sa rupi frunze de aloe vera si freci lichidul  pe fața in zonele unde ai puncte negre.
 Utilizeaza coaja de portocala. Coaja de portocala poate, de asemenea, sa scoata   punctele negre.  Dă-te cu puțină apă, aplica coaja de portocala rasa,  în zona punctelor negre, si lasă sa actioneze pana dimineata.

Albus de ou. Punctele negre pot fi, de asemenea, scoase cu albuș de ou, se amestecă un albuș de ou cu 1 lingurita de miere naturală. Se amestecă până când devine neteda  și se aplică pe față. Așteapta până când se usucă si spală cu apă caldă.
Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu poate scoate   punctele negre, amesteca bicarbonat de sodiu cu apă suficientă, apoi aplica pe zonele cu puncte negre, si lasa sa stea circa 20 de minute, apoi clateste. Aceasta  va absorbi excesul de ulei de pe fata,  va ucide  bacteriile   si va elimina punctele negre încăpățânate.

Tratamente faciale – este una dintre cele mai bune moduri de a scoate  punctele negre complet. Obisnuieste-te sa faci tratamente faciale regulat și după perioada de menstruație. Acesta are ca scop pentru   evitarea apariției unor modificari ale hormonilor si a glandelor.

Dacă nu puteți aștepta și doriți să scapati neaparat de punctele  mergeti la un dermatolog. De obicei, medicul va recomanda  tratamente faciale și  anumite medicamente. În cazul în care punctele negre persista, medicul va folosi ajutorul tehnologiei laser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *