Namibia, aventura ta in desert

Namibia este o tara frumoasa, slab populata, situata in sud vestul Africii, care in multe feluri (turism sau altele) sta in umbra mai marii si mai binecunoscutei sale vecine Africa de Sud. Populatia este de aproximativ 2.3 milioane de oameni, iar suprafata este de 318,694 kilometri patrati, in timp ce Nigeria, cea mai populata tara africana (162 milioane de oameni) nu este mai mare de 356,667 km patrati. Asa cum te-ai astepta de la o atat de enorma suprafata, spatiile deschise si populatia scazuta, Namibia are numeroase atractii naturale care duc de la Namib la desertul Kalahari pana la parcurile Etosha si Fish River Canyon.
Namibia, aventura ta in desert
Prinsa intre Kalahari la est si coasta Atlanticului la vest, privelistile pe care le gasesti in Namibia sunt legendare pentru scenele incredibile.
Namibia si Africa de Sud au multe in comun-este putin probabil sa ai parte de vreun soc in ce priveste cultura, in ambele tari, daca ai fost intr-una din ele. In ciuda distantei mari si a destinatiilor turistice populare, cel mai indicat este sa vezi Namibia cu masina.
Namibia, aventura ta in desert
Tara este denumita dupa desertul Namib, un desert vast, lung de 1000 km, de-a lungul Atlanticului. Este considerat unul dintre cele mai vechi deserturi din lume, este colorat caramiziu si are forme de nisip neobisnuite, inaltari si dune. Dincolo de inima desertului Namib si aproape de granita cu Africa de Sud, in sud se afla al doilea cel mai mare canion din lume – Fish River Canyon.Namibia, aventura ta in desert

In partea de nord a Namibiei, se afla Parcul National Skeleton Coast, aparent fara caracteristici, denumit astfel din cauza conditiilor cetoase si a numeroaselor naufragii. Namibia, aventura ta in desert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *