Curatenia de primavara la buget

Primăvara este în aer – și ne-am gândit că ar fi o idee bună să nu facem curat numai in casa, dar, de asemenea si la finanțe. Este un moment perfect pentru a pune in ordine casa, banii și bugetul, odata pentru totdeauna!
Curatenie la bani
Finanțe. Bani. Buget. Economii. Acestea sunt cuvinte esențiale pentru viața noastră. Finanțele noastre și banii ne permit să ne oferim o viata decenta noua si copiilor noștri, bugetul nostru ține cheltuielile sub control și economiile ne ajuta sa ne pregătim pentru viitor. În timp ce primăvara e sezonul de curatenie hai să facem curat si in domeniul finanțelor împreună cu bucataria, debaraua si holul, La urma urmei, situația noastră financiara este mult mai importanta decât o casă curată, așa ca, la treaba.

 

 

Curatenia de primavara la buget

 

Urmăreste cheltuielile pe o lună
Înainte de a putea pune finanțele în ordine, trebuie să știți unde se duc banii. Vă provocăm să țineți evidența banilor pentru o lună. Faceti o simplă foaie de calcul Excel, lăsând primele 5 rânduri pentru bani care intra și restul pentru cei care se cheltuie. Aceasta include facturile, plăți card de credit, gaze, cumparaturi de la magazinul alimentar, distractie, masa in oras etc.

Vezi rezultatele
Vezi ca cheltui mai mult decât faci în fiecare lună? Sau faci mai mult decât cheltui? Sa sperăm că, faci mai mult decât cheltui. Dacă nu, trebuie să fie făcute schimbari. Este vital pentru a economisi în fiecare lună, și este posibil pentru fiecare venit. Câteva sfaturi pentru a învăța să economisim bani includ:

Trecerea la planuri tarifare mai puțin costisitoare la telefon,cablu / internet
Cumpararea produselor alimentare si produselor de curățat, dacă este posibil
Solicitarea companiilor de carduri de credit pentru a reduce ratele dobânzilor (functioneaza!)

 

 

Curatenia de primavara la buget

 

Atentie la domeniile de unde poți reduce
Chiar dacă economisiti bani în fiecare lună, este important să fiti conștiente astfel încât să puteți identifica toate zonele din care se poate reduce. Dacă luati prânzul in oras la lucru, aduceti-va masa de prânz de acasa o dată pe săptămână. Dacă cheltuiti multi bani la saloanele de coafură și unghii, scoateți o sedinta o data pe lună. Lucrurile mici se aduna – si vei dormi mai bine și știind că economisesti mai mult!

Rezolva documentele financiare

Acest lucru ar putea lua ceva timp, dar merge mână-în-mână cu curatenia din casa. Pune in ordine toate documentele financiare – inclusiv facturile, resturile de plata , declarații de carduri de credit, declarații fiscale, polițe de asigurare, declarații de investiții. Orice lucru care e vechi sau nu mai este necesar, distrugeti-l. Pentru restul documentelor, achiziționați un dulap sau o cutie pentru a păstra totul organizat. Acum, ori de câte ori aveți nevoie sa accesati un document important, veți ști exact unde să mergeti.

Faceți acest lucru în fiecare an. Curatenia de primavara nu mai inseamna doar curățarea casei, este vorba si despre finantele tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *