Curatenia de primavara

După ce am stat într-o casă imbacsita toata iarna, e în sfârșit timpul sa deschideți geamurile, sa goniti panzele de paianjen, și să faceti curățenia de primăvară anuala . Dar de multe ori, substantele chimice gasite in produsele de curățare convenționale pot fi mai periculoase decât murdăria. Și modul în care curatam (cu o mulțime de prosoape de hârtie de unică folosință), nu este exact benefic pentru mediu. Din fericire, există multe alternative disponibile, care vă pot ajuta să faceti casa curata ca lacrima.

Produse ecologice de curățare
Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să aruncati substanțe chimice toxice în mediul înconjurător, în numele unei operațiuni de curățare, nu? In aceste zile,faceti o calatorie speciala la magazinul de produse alimentare naturale să cautati produse de curatare ecologic-sensibile. Exista linii complete de curățare naturale de uz casnic, și le puteți găsi în fiecare magazin. Aceste produse funcționează la fel de bine ca si omologii lor convenționali.

 

Curatenia de primavara

Materialele de bază, pentru curatenie includ:
Oțet alb distilat (vândut în secțiunea de gătit la cele mai multe supermarket-uri)
Bicarbonat de sodiu
Ulei de măsline
Borax
Săpun lichid natural
Uleiuri esențiale (super concentrate găsite în magazinele de produse naturale, de obicei, în secțiunea cosmetice)
Lavetă de microfibre
Ziar
Aici sunt câteva “rețete” de bază și tehnici :
Sticla: amesteca 1/4 ceasca otet cu 1 litru de apă într-o sticla cu pulverizator. Pulverizati pe sticlă și ștergeți cu ziare vechi sau o cârpă care nu lasă scame.
Blaturi si placi de baie: Se amestecă 2 părți oțet și bicarbonat de sodiu 1 parte si apa 4 părți. Aplicati cu un burete, și ștergeți.
Pardoseala: Se amestecă 4 cesti de otet alb distilat, cu apă fierbinte. Dacă doriți, adăugați câteva picături de ulei de mentă sau ulei de lamaie pentru un miros placut. După umezirea pardoselilor, mirosul de oțet se va risipi repede, lăsând în urmă doar mirosul de ulei esential.
Mobilier din lemn: Se amestecă părți egale de suc de lamaie si ulei de masline. Aplicati o cantitate mica pe o cârpă si frecati pe mobilier în linii lungi.
Curatarea vasului de toaleta: Se presara pe o perie de WC bicarbonat de sodiu și se curata. Dezinfecteaza ocazional toaleta prin frecare cu borax. Șterge exteriorul toaletei cu oțet.

 

Curatenia de primavara
Dezinfectant: Amesteca 2 lingurite de borax, 4 linguri de oțet, apă caldă 3 cani, și 1/4 linguriță de sapun lichid. Ștergeți cu cârpă înmuiată folositi o sticla cu pulverizator.
Mucegai : Ștergeți cu oțet
Odorizant: Presarati ulei esential pe o carpa de bumbac, și ascunde-o într-un colț al camerei. Dacă aveți copii, asigurați-vă că nu este la îndemâna lor pentru ca uleiurile esentiale sunt foarte puternice și ar putea irita pielea. Lavanda este un parfum relaxant, care este bun pentru dormitoare, și scorțișoară, cuișoare, și uleiurile de citrice sunt foarte bune pentru restul casei. Puteți ascunde câteva în mașină, încercati menta, care vă poate ajuta să fiți atente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *