Ce trebuie sa stim despre transplantul de par

Cand avem o stare bună de sănătate și suntem tinere, cele mai multe dintre noi avem un par frumos de la sine, care nu cade si nu avem probleme cu podoaba capilara. Pentru mulți oameni,care raman din diverse motive fara par, procedurile de transplant de par pot ajuta.

Ce este un transplant de par?

Utilizat în SUA începând cu anii 1950, transplantul de par este o interventie chirurgicala care implica eliminarea unei fâșii înguste de scalp cu par de la partea din spate a capului folosind-o pentru a umple o zonă cu parul subtire sau unde nu mai exista deloc par.

Cele mai multe transplanturi de par sunt efectuate în cabinetul medicului, sub anestezie locala.

Pentru un transplant de par, chirurgul curăță prima data scalpul, apoi injecteaza un anestezic pentru a amorti zona în care 3 – 4- cm de scalp vor fi eliminati. După îndepărtarea scalpului cu un bisturiu, chirurgul coase scalpul închis. Această zonă este imediat ascunsa de părul din jurul ei.

 

Ce trebuie sa stim despre transplantul de par

 

Apoi, chirurgul împarte banda de scalp eliminat în aproximativ 500 pana la 2000 de grefe mici care conțin un fir de par sau doar cateva fire de par fiecare. Numărul și tipul de grefă utilizat depinde de tipul de par, de calitate, și culoare, precum și dimensiunea zonei unde va fi transplantat..

După ce grefele sunt pregatite, chirurgul curăță și amorțește zona unde părul va fi plasat, creează găuri sau fante cu un bisturiu sau un ac, și plasează delicat fiecare grefa într-una din găuri.

În funcție de gradul de procedură, transplantul va dura aproximativ patru pana la opt ore. Sesiunile uneori suplimentare sunt necesare, dacă veți continua să pierdeti părul sau decideti ca doriți parul mai gros.

Așteptări și recuperare

Dupa operatia de transplant de par, scalpul poate fi foarte sensibil. Posibil să aveți nevoie să luati medicamente pentru durere pentru câteva zile. Chirurgul va va atasa un pansament chirurgical pe scalp pentru cel puțin o zi sau două. Chirurgul vă poate prescrie, de asemenea, un medicament antibiotic și / sau anti-inflamatorii care trebuie luate pentru cateva zile dupa o interventie chirurgicala. Cei mai mulți oameni sunt capabili să se întoarcă la muncă la două – cinci zile dupa operatie.

 

Ce trebuie sa stim despre transplantul de par

 

În termen de două-trei săptămâni de la operatie, parul transplantat va cadea, dar ar trebui să începeti să observați o nouă creștere în termen de câteva luni. Cei mai mulți oameni vor atinge 60% din cresterea parului nou după șase până la nouă luni. Unii chirurgi prescriu unele medicamente pentru a imbunatati cresterea parului după transplant, dar nu se știe cât de eficiente sunt.

Riscurile si costurile

Costul transplantului de par va depinde în mare măsură de cantitatea de par transplantat , dar, în general, variază de la 4.000 dolari la 15.000 dolari. Procedura este foarte rar acoperita de asigurare.

Ca la orice procedura chirurgicala, transplantul de par prezintă riscuri, inclusiv sângerare și infecție. Alte riscuri care pot apărea cu transplantul de par includ cicatrici și aspect nenatural la cresterea parului nou.

Cand parul nou va incepe sa creasca, unii oameni dezvolta o inflamatie sau infectie a foliculilor de par, numit foliculita. Aceasta poate fi vindecata cu antibiotice si comprese. Un alt potențial risc este pierderea brusca a parului transplantat, numit pierdere șoc. Din fericire, acesta este rareori permanent.

Dacă sunteți deranjat de subtierea parului sau calvitie, transplantul de par poate îmbunătăți în mod semnificativ aspectul și încrederea în sine. Cu toate acestea, este important să înțelegem că transplantul de par este posibil doar daca ai deja un loc unde este mai vizibil. El   creează fire noi de par.

Pentru a minimiza riscurile și a îmbunătăți succesul chirurgiei, este important să te supui unui transplant de par doar dacă ești sănătos. Ar trebui intotdeauna sa discuti despre potentialele riscuri si beneficii ale oricarei intervenții chirurgicale cu medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *