Sa intelegem Ayurveda

Ayurveda, de asemenea, cunoscuta sub numele de medicina ayurvedică, este medicina traditionala din India, care își are originea de peste 5.000 de ani. Ayurveda pune accentul pe restabilirea echilibrului în organism prin dieta, stil de viata, exercitii fizice, și curățarea corpului, și pe starea de sanatate a mintii, corpului, si spiritului.

În America de Nord, Ayurveda este considerata o forma de medicina alternativa. Cum ar fi medicina tradițională chineză, Ayurveda este un sistem medical întreg, ceea ce înseamnă că se bazează pe teorii de sănătate și boală și cu privire la metodele de prevenire și tratare a problemelor de sănătate.

Cât de populara este Ayurveda în Statele Unite?

În ultimul deceniu, Ayurveda a  crescut în popularitate în America de Nord, în parte ca urmare a activității lui Deepak Chopra, un medic care îmbină medicina de Vest cu Ayurveda.

În 2004, Centrul National de Statistica Sanitara si Centrul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă  a publicat rezultatele unui sondaj de 31.000 de persoane din Statele Unite. Patru zecimi dintre respondenti au folosit Ayurveda în trecut. O zecime dintre respondenti au folosit Ayurveda în ultimul an.

 Sa intelegem Ayurveda

 

Ce implică o evaluare tipica Ayurvedica?

O evaluare inițială cu un medic ayurvedic poate dura o oră sau mai mult. Practicantul va pune întrebări detaliate despre sănătate, dieta si stilul de viata. El sau ea va asculta pulsul.
Practicianul Ayurveda examinează, de asemenea, limba, aspectul său se crede că ofera indicii despre zone ale corpului care pot fi în dezechilibru. Aspectul pielii, buzelor, unghiilor este, de asemenea, observat.

După evaluare, medicul va determina echilibrul unic al unui individ sau tipuri metabolice, dosha. O dosha este, de obicei, predominanta și poate fi dezechilibrata, de obicei, din cauza dietei sarace si obiceiurilor nesanatoase.

Practicantul determină, de asemenea, prakuti, de asemenea, numit constituția sau natura esențială. De acolo, practicantul poate crea un plan de tratament individualizat, care include de multe ori dieta, exercitii fizice, ierburi, yoga, meditație, și masaj. Planul de tratament, în general, se concentrează pe restabilirea echilibrului la un anumit dosha.

 

Sa intelegem Ayurveda

 

Ce este dosha?

Conform Ayurveda, totul este compus din cinci elemente: aer, apă, foc, pământ și spațiu. Aceste elemente se combină pentru a forma cele trei dosha, vata, kapha și pitta, sau tipuri metabolice.

Vata dosha este o combinație de spațiu și de aer. Aceasta controleaza miscarea si este responsabila pentru procesele corpului de bază, cum ar fi respiratia, diviziunea celulara si circulatia. Zone ale corpului vata sunt intestinul gros, pelvis, oase, piele, urechi, și coapse. Persoanele cu vata dosha principala sunt considerate a fi rapide in gândire, subțiri și sunt predispuse la anxietate, piele uscata, si constipatie.

Kapha dosha reprezinta elementele de apă și pământ. Kapha este considerata a fi responsabila pentru rezistenta, imunitate, și creștere. Zone ale corpului Kapha sunt în piept, plamani, si lichidul cefalorahidian. Persoanele cu kapha dosha principala sunt considerate a fi calme, au un cadru solid, și sunt predispuse la diabet zaharat, obezitate, congestia sinusurilor, și probleme ale vezicii biliare.

Pitta dosha combină foc și apă. Se crede ca ea controleaza hormonii și sistemul digestiv. Zone ale corpului Pitta sunt in intestinul subtire, stomac, glande sudoripare, piele, sânge, și ochii. Persoanele cu pitta ca dosha lor principala au o personalitate de foc, tenul gras, și sunt predispuse la boli de inima, ulcere gastrice, inflamație, arsuri la stomac, si artrita.

Ceea ce ar putea implica un plan de tratament ayurvedic?

Dieta: Recomandările sunt individualizate pentru dosha unei persoane și de sezon. Alimentele pot fie un echilibru sau provoaca un dezechilibru la fiecare dosha.
Curățare și detoxifiere: Acest lucru poate fi realizat prin post, clisme, diete și tratamente corporale.
Medicina pe bază de plante: Exemple de plante ayurvedice sunt Triphala, ashwaghanda, gotu kola, Guggul, și Boswellia.
Yoga
Meditație
Exercițiu: individualizat pentru constituirea unei persoane
Masaj: uleiuri din plante medicinale sunt adesea folosite.
Cum sunt pregătiți practicienii ayurvedici?

În India, există multe colegii universitare și postuniversitare pentru Ayurveda, unde formarea poate implica până la cinci ani de studiu.

In afara de India, unele persoane care au fost instruite într-o altă profesie de sănătate (de exemplu, medic, asistent medical, medic naturist) studiaza Ayurveda înainte sau după formarea lor.

Potrivit NCAAM, în 2004, 14 din 70 de remedii pe bază de plante ayurvedice testate s-au dovedit a conține plumb, mercur, și / sau arsenic la niveluri potential daunatoare. Toate produsele au fost fabricate în Asia de Sud.
În același an, la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor s-au primit 12 rapoarte de intoxicare cu plumb legate de utilizarea de produse pe bază de plante ayurvedice.
O lipsa de cercetare există cu privire la eficacitatea, siguranta, efectele secundare, și potențialele interacțiuni medicamentoase cu produse pe bază de plante ayurvedice. Deși unele cercetari au fost făcute, au fost, în general, probleme cu conceperea studiilor.
În America de Nord, utilizarea practicilor tradiționale ayurvedice, cum ar fi vărsături, clisme, și curățirea sângelui, este considerata extrem de controversata și nu se cunoaște siguranța unor astfel de practici.

Ayurveda ar trebui să completeze, nu să înlocuiască, ingrijirea conventionala. Dacă aveți orice simptome noi, consultați medicul.
Consultati un medic ayurvedic calificat, mai degrabă decât sa încercati sa vă tratati cu produse ayurvedice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *