De ce unele persoane aleg sa nu se casatoreasca?

Este din ce în ce mai frecvent  în zilele noastre ca oamenii să întârzie sa se căsătoreasca până când au 30 de ani sau chiar 40 dar există, de asemenea, un număr tot mai mare de oameni care au decis că nu se vor casatori niciodata. Deci, de ce tot mai mulți oameni aleg să renunțe?

Un număr mare de persoane devin concentrate pe carieră. Cei care au un loc de muncă care necesită dăruire, care au un scop în minte pentru viața lor și care sunt pregătiți să lucreze din greu au mai multe sanse sa vrea să facă din cariera centrul vieții lor. Lumea este un loc foarte diferit acum și există mai multe oportunități mai ales pentru femei. În unele cazuri, profitând de aceste oportunități va însemna sacrificii în alte părți ale vieții și sa găseasca pe cineva cu care să împartă tot restul vietii ar putea fi dificil când îți petreci mult timp la locul de muncă.

Unele dintre noi de asemenea, devin foarte dificile atunci când vine vorba de a găsi un soț. Avem standarde ridicate și nu suntem pregătite să optam pentru nimic mai puțin. De ce am sta cu cineva care este mai puțin decât perfect și care nu ne trateaza în mod corect? Uneori,  este o idee bună să fim singure decât sa ne casatorim cu persoana gresita pentru ca aceasta creste sansele sa avem o căsătorie nereusita.

 

De ce unele persoane aleg sa nu se casatoreasca?

 

Casatoria poate fi un eveniment prea scump. Există mai multe moduri de a te căsători dar, dacă nu sunteti pregătite să faceti un compromis cu privire la tipul de nunta pe care-l doriți, atunci este o idee bună să așteptați până când vă puteți permite.Sa cheltui o gramada de bani pentru nunta perfecta te streseaza și te ingrijoreaza  și nu există nici o garanție că va merge totul conform planului.

Pentru unii oameni, ideea de a se căsători este foarte depășita. Această ceremonie care te leagă de o altă persoană pentru tot restul vieții tale este simbolica și pentru unii este doar o bucată de hârtie. Aceasta nu ar trebui să schimbe modul în care simți în legătură cu persoana care esti cu și tipul de viață pe care o ai cu aceasta. Dacă ceremonia nu este importanta pentru tine, atunci nu există nici un motiv real să te deranjezi cu ea. Există multe cupluri care se descurcă foarte bine, fără a se căsători, Să recunoaștem – ceremonia în sine nu este o garanție a succesului.

Mai sunt și alții carora nu le place ideea de a se lega de aceeași persoană pentru restul vieții lor. Unii oameni nu sunt în mod natural potriviti pentru monogamie și pentru ei este mai bine să nu se deranjeze sa se căsătoreasca . Dacă nu ești sigura că poți rămâne fidela la aceeași persoană pentru totdeauna, atunci este mai bine să nu-ti asumi riscul.

 

 

De ce unele persoane aleg sa nu se casatoreasca?

 

Alții au ales să nu se căsătorească, deoarece au probleme cu conceptul. Poate că au văzut prieteni cu casatorii nereusite sau parintii lor au divortat. Acest lucru este ceva care ar putea fi rezolvat prin terapie, dar poate lua o mulțime de timp cu siguranță.  Dacă te incadrezi în această categorie, atunci persoana potrivita ar putea sa te determine sa iti rezolvi traumele, chiar dacă pur și simplu nu admiti ca le ai, dar odata ce incepi sa vorbesti despre asta, e un semn bun.

Alternativ, ar putea fi faptul că pur și simplu nu vor să se căsătorească. Nu toată lumea face asta și nu este nimic în neregulă cu cei care nu doresc să se căsătorească. Acest lucru nu este obligatoriu și nu trebuie să te simti sub nici o presiune. Poate fi dificil atunci când prietenii tăi par sa se grabeasca pentru a ajunge la altar, dar acest lucru nu ar trebui sa te faca sa te simti ca si cum esti pe dinafara.  Sa te casatoresti doar pentru ca asa fac altii sau pentru că crezi că se așteaptă asta de la tine este un motiv greșit și acest lucru va adăuga probleme în cadrul relației, ceea ce face mai puțin probabil că va supraviețui căsătoria.

Orice ai alege sa faci, poți fi sigura că nu esti singura- există un procent mare de persoane care nu se deranjează cu o ceremonie sau un inel și acesta   nu este neapărat un lucru rău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *