Decoreaza-ti casa cu elemente marine

O temă nautică este o  temă populara de decorare, din cauza culorii clare, multe texturi, si accesorii interesante, care evocă un spirit lipsit de griji și aventuros. Mulți oameni se bucură să scape de stresul vietii la relaxare pe plajă sau la mare. Iata cateva idei care va pot ajuta să creați o cameră de zi, care este o reminiscență a unor astfel de escapade, în timp ce realizati un aspect de bun gust.

Idei pentru utilizarea culorilor

Albastru și alb sunt culorile clasice pentru o temă nautică. Nuanta de albastru pe care o veți utiliza  va avea un rezultat diferit pentru camera. Bleumarin și alb sunt contraste îndrăznețe și produc un stil curat, indraznet, în timp ce o nuanta mai deschisa de albastru asociat cu alb și kaki e mai casual.

Maro, bronz, și kaki sunt folosite de obicei pe pereți, pardoseli, si unele piese de mobilier. Gândiți-vă la panouri din lemn de perete, covoare de iarbă de mare, și un cufar vechi de lemn folosit ca masuta de cafea. Pentru a păstra schema de culori interesante, adaugă accente de roșu în accesorii alese.

 

 

Decoreaza-ti casa cu elemente marine

 

Dungile nautice evoca o imagine instantanee de marinari și vele. Puteți încorpora acest model în camera de zi în tapițerie sau arunca cateva perne, sau pur și simplu adăugați o bandă de panglica albastra la tapiterie cu abajururi albe sau perdele.

Idei pentru utilizarea texturii

Imaginați-vă în diferite părți ale unei nave care navighează: scânduri de lemn podele, vele de panza, coarda de marinar, plasă de pescuit, stâlpi de oțel, și alte texturi interesante. Nu trebuie să puneti toate aceste elemente pentru a crea o temă nautică, dar se poate decora prin includerea de lemn, panza, cânepă, precum și alte texturi naturale la mobilierul din sufragerie.

 

Decoreaza-ti casa cu elemente marine

 

Lambriurile de lemn pe pereți creează senzația  ca te afli în interiorul cabinei unei nave, sau vopsiti lemnul în alb, pentru a produce un aspect similar cu cel al unui șantier naval sau casa de pe plajă. Fotoliile de panza și canapelele sunt adesea folosite în camere cu stil nautic. Covoarele din iarba de mare, sisal sau de iută  completează acest decor.

Idei pentru accesorizarea cu elemente marine

Dacă puteti să procurati o barcă cu pânze modelul clasic sau o roată de navă antica, utilizați-o ca un punct focal in camera. Desenele pe pereti și draperiile de panza, faruri, și alte elemente legate de mare sunt ideale pentru pereții din sufragerie.

 

Decoreaza-ti casa cu elemente marine

 

Camerele tematice nautice au în mod natural comori de la malul mării dacă nu autentice, atunci cel puțin printuri si modele împrăștiate în jurul camerei. Scoici, corali, nisip si pietre de pe plajă pot fi puse într-un recipient de sticlă înalt, sau aranjate pe o tavă decorativa.  Pernele cu accente brodate cu scoici sau pești sunt accesorii minunate in zonele de relaxare.

Cheia pentru accesorizare nu este de a trece peste bord cu organizarea fiecarui detaliu pe orice suprafață goala. De exemplu, o piesă delicată de corali pe o măsuță cu o lampă de birou e suficienta, mai degrabă decât o duzină de alte elemente de plajă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *