Galbenelele, miracol pentru piele

Petalele superbe portocalii și galbene ale florilor de galbenele contin proprietati medicinale care au fost utilizate cel puțin din secolul al 12-lea. Galbenelele provin din Marea Mediterană, unde a fost consumate pentru prima data, în scopul de a vindeca febra, durerile musculare, de stomac și crampele menstruale. În vremurile noastre, acest remediu pe bază de plante este folosit in principal ca un vindecator al pielii prin aplicarea sub formă de creme, loțiuni și uleiuri de curățat, permițând pielii sa accelereze procesul de regenerare într-un mod complet natural.

Cercetari de la Universitatea din Maryland au arătat că galbenelele pot creste fluxul de sange si de oxigen in zona din jurul unei rani, ajutand organismul să crească tesut nou și, astfel, să accelereze procesul de vindecare. Adesea utilizate pentru a trata arsuri, contuzii, zgârieturi și tăieturi, petalele contin flavonoide, care previn infecțiile, si ajuta la creșterea țesutului, și protejeaza celulele organismului de a fi atacat de molecule instabile. Produsele pe baza de galbenele au fost, de asemenea dovedite ca previn inflamarea pielii și dermatitele, mai ales la pacientele cu cancer de san care au folosit crema de galbenele in timpul radioterapiei. Homeopatii recomanda bai cu galbenele sau creme pentru arsurile solare, pentru ca proprietățile sale de regenerare a tesutului sunt ideale pentru reducerea inflamatiei si stimularea cresterii celulelor noi.Galbenelele, miracol pentru piele

Galbenelele cresc usor în cele mai multe climate, înfloresc în sol sărac și necesită doar udare moderata. Semintele de galbenele pot fi puse in sol primăvara devreme, ca florile plantelor de la sfârșitul primăverii până la primul îngheț, șa poata fi recoltate pentru uscare sau sa se utilizeze verzi de-a lungul sezonului. Momentul ideal pentru a recolta flori de gălbenele este chiar înainte de a se deschide complet petalele, deoarece acestea contin cea mai mare cantitate de flavonoide în acest moment. Galbenelele pot fi uscate pe rafturi sau tavi și ar trebui să se usuce în termen de două săptămâni. Odata uscate, petalele ar trebui să fie separate de centrul florii. Petalele uscate pot fi ușor stocate în borcane de sticlă in lumina directă pentru o utilizare viitoare în tincturi și infuzii.

Galbenelele nu vor crește în zonele cu climă rece in timpul iernii, dar petale uscate organice pot fi ușor achiziționate de la un magazin de plante medicinale, vrac sau magazin de specialitate, astfel încât să puteți face tinctura proprie care poate fi folosita pentru uleiuri, sapunuri, unguente și creme. Dacă doriți să simtiti beneficiile imediate ale acestui remediu pe bază de plante, urmariti unele dintre produsele enumerate mai jos pe baza de galbenele.

Galbenelele, miracol pentru piele

 

Demachiant facial pe baza de galbenele
Perfect pentru spălat si curatat machiajul fara a usca pielea. Galbenelele din acest demachiant calmează pielea în timp ce te scapă de grăsime și de murdărie.

Balsam de buze pe baza de galbenele
Balsamul de buze pe bază de ceară de albine, este perfect pentru oricine care petrece mult timp in aer liber ,expus la elemente, sau pentru a vindeca buzele crăpate și uscate iarna. Combinația de ceară de albine si galbenele organice și Vitamina E lucreaza împreună pentru a încuraja creșterea de țesuturi noi, pentru buze sanatoase si moi.

 Cremă de gălbenele
Aceasta crema este facuta din ingrediente cultivate organic. Alcătuita dintr-un amestec de ulei de măsline, ceară de albine, lavanda, aloe, și, desigur, galbenele, crema pe baza de apa se absoarbe ușor și profund în piele.

Ulei de galbenele

Folosiți acest ulei pentru masaj sau pe zonele foarte uscate ale pielii, care-l va absorbi. Uleiul poate fi, de asemenea, folosit pentru orice aplicație care necesită un ulei esential, cum ar fi uleiurile pentru copii, produse de casă de curățare sau într-o saună.

Deși galbenelele se pot folosi complet în condiții de siguranță, există unii factori care trebuie luati in considerare înainte de contactul cu pielea. Cercetări ample au fost realizate asupra femeilor gravide sau femeilor care alăptează, astfel încât să se abțină sa consume sau sa foloseasca planta. Galbenelele pot provoca, de asemenea, reacții alergice pentru persoanele care sunt alergice sau sensibile la familia Compositae, care include plante, cum ar fi galbenelele, margaretele, musetelul, crizantemele. Consultați întotdeauna un medic înainte de a folosi plante noi, dacă sunteți alergic la alte plante medicinale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *