Oul, sursa ta de sanatate

Nu e nevoie sa mananci alimente scumpe pentru o nutritie echilibrata. Departe de a fi scumpe, ouale sunt o supermancare care contine proteine, aminoacizi, vitamine si minerale.
Nutritionista Amanda Ursell dezvaluie ca un mic dejun cu oua fierte sau coapte consumatd e catre copii inainte a mearga la scoala ii ajuta ss-si creasca energia si sa-si imbunatateasca capacitatea creierului. Un copil nenascut va avea un IQ ridicat daca mamele consuma regulat 2 oua pe zi. Iata 9 beneficii ale oualor:
Imbunatatesc concentrarea
O nutritie echilibrata ajuta la abilitatea de invatare a copiilor. Cercetarile arata ca alimentatia echilibrata cu un mic dejun care include oua are efecte reale la copii :
-nivelul de concentare
-abilitatile de a citi si socoti
-atentia
-comportamentul
-punctajele la teste

Oul, sursa ta de sanatate
Mentin o greutate sanatoasa
Ouale sunt cea mai buna sursa de proteine si aminoacizi esentiali pentru corpul uman. Ei ajuta la controlul greutatii si la absorbtia de calorii. Cand iti controlezi si verifici greutatea, alege alimente care ofera cantitatea maxima de nutrienti. Ouale au valoare nutritionala mare si putine calorii pentru cei ce vor sa-si mentina o greutate echilibrata.
Dezvoltarea creierului
O substanta gasita in galbenusul de ou, stimuleaza dezvoltarea creierului si functiile. Din moment ce e necesar apentru dezvoltarea creierului dar nu e produsa de organism in cantitati suficiente, un supliment regulat trebuie asigurat prin dieta. Doua oua mari pe zi asigura unui adult cantitatea necesara.
Imbunatatesc vederea
Luteina and zeaxanthina sunt antioxidantii gasiti in galbenusul de ou si se crede ca imbunatatesc vedeera si reduc riscul degenerarii in functie cu varsta(cauza de orbire la persoanele peste 65 de ani), cat si riscul de cataracta.
Previn formarea cheagurilor de sange
A manca oua reduce riscul atacurilor de inima si previne formarea cheagurilor d esange. Un antioxidant important numit seleniu gasit in oua impiedica formarea cheagurilor in sange.Oul, sursa ta de sanatate
O sarcina sanatoasa
Cholina e un nutrient necesar care contribuie la dezvoltara creierului fatului si ajuta la prevenirea defctelor de nastere. Doua oua asigura 250 mg de cholina sau aproximativ jumatate din cantitatea necesara pentru o femeiee insarcinata sau care alapteaza.
Intaresc oasele
Oul este o sursa importanta de vitamina D, care contribuie la intarirea oaselor si asigura imunitate.
Mentin parul si pielea sanatoase
Ouale contin protteine si sulf care impreuna ajuta la pastrarea unui par si a unei pieli sanatoase.
Previn cancerul de san
Un studiu a relevat ca femeile vare consuma cel putin 6 oua pe saptamana au 44 la suta mai putine sanse de a dezvolta cancer la san.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *