Deficitul de fier

Deficienta de fier este principala cauza a anemiei în Statele Unite ale Americii.
Deficienta de fier se datorează fie unei necesitati crescute de fier de către organism sau o scădere a absorbției sau a cantității de fier luate.
Semne ale deficitului de fier includ oboseală, scăderea performanțelor școlare și dezvoltarea lentă cognitivă și socială în timpul copilăriei, dificultati in mentinerea temperaturii corpului, scăderea funcției imune, și glosită (o limba inflamata).
Testele de sange stabilesc diagnosticul de deficit de fier.
Modificările dietetice sau suplimentele de fier sunt tratamente posibile pentru un deficit de fier.

Ce este fierul și de ce avem nevoie de el?

Fierul este un mineral necesar pentru organism. Fierul este o parte din toate celulele si face multe lucruri în corpurile noastre. De exemplu, fierul (ca parte a hemoglobinei ) transporta oxigenul de la plamani de-a lungul organismului. Având în hemoglobină prea putin se numeste anemie. Fierul ajuta, de asemenea, muschii.

Fierul este o parte a numeroase enzime si este folosit in multe functii de celule. Enzimele ajuta la digerarea alimentelor   și, de asemenea, ajuta la multe alte reacții importante care au loc în corpurile noastre.

Ce este deficitul de fier și de ce este un motiv de ingrijorare?

Deficienta de fier este o boala care rezulta din fier prea puțin în organism.

Anemie deficit de fier, si anemie feripriva sunt deseori folosite alternativ, dar echivalent.

Deficienta de fier este un motiv de îngrijorare, deoarece acesta poate:

Deficienta de fier poate întârzia functia normala motorie infantila sau functia mentala (gândirea normală și abilități de procesare)
Anemia in timpul sarcinii poate creste riscul de nastere precoce (inainte de termen)
Deficienta de fier poate provoca oboseala care afecteaza capacitatea de a face muncă fizică la adulti. Deficienta de fier poate afecta, de asemenea, memoria sau alte funcții.Deficitul de fier

Din cauza creșterii rapide a acestora, sugarii și copiii mici au nevoie de mai mult fier decat copiii mai mari. Uneori poate fi greu pentru ei sa ia suficient fier din dieta lor normala.
Femeile care sunt insarcinate au nevoie mai mare de fier. Pentru a obține suficient, cele mai multe femei trebuie să ia un supliment de fier la recomandarea medicului.
Când oamenii pierd sânge, ei pierd, de asemenea, fier. Ei au nevoie de fier suplimentar pentru a înlocui ceea ce au pierdut. Pierderea de sânge poate să apară cu perioade grele menstruale, donarea de sânge frecventa, precum și unele dureri de stomac și boli intestinale (sensibilitate alimentara, viermi.)
Scăderea aportului de fier sau de absorbție
Cantitatea de fier absorbita din dieta depinde de mai mulți factori:

Fierul din carne, carne de pasăre, pește este absorbit două-trei ori mai eficient decât fierul din legume.
Cantitatea de fier absorbita din alimente vegetale depinde de celelalte tipuri de alimente consumate la aceeasi masa.
Produsele alimentare care conțin fier carne, carne de pasăre, pește crește absorbția fierului din alimente care contin fier, de exemplu, cereale fortificate, fasole, spanac
Alimentele care contin vitamina C pot spori de asemenea absorbtia de fier atunci când sunt mâncate la aceeași masă.
Substanțe (cum ar fi polifenoli, fitați, sau calciu), care fac parte din anumite alimente sau bauturi, cum ar fi ceai, cafea, cereale integrale, legume și lapte sau produse lactate pot reduce cantitatea de fier absorbita la o masa. Calciul poate reduce, de asemenea, cantitatea de fier absorbita la o masa.Deficitul de fier
Dietele vegetariene sunt sarace in fier , dar planificarea atenta a meselor poate contribui la creșterea cantității de fier absorbite.
Alți factori (cum ar fi luarea de antiacide dincolo de doza recomandată sau medicamente utilizate pentru tratarea ulcerului peptic și reflux de acid) pot reduce cantitatea de acid din stomac și pot provoca un deficit de fier.

Creșterea rapidă
Sarcină
Pierderi de sânge
Perioade menstruale
Donatie frecventa de sange
Lipsa de fier din dieta (de exemplu, dietele vegetariene)
Minima absorbție

Prea putin fier poate afecta functiile corpului, dar semnele fizice și simptomele nu apar, cu excepția cazului anemiei. Cineva cu stadii precoce ale deficitului de fier poate sa nu aiba nici un simptom. Acesta este motivul pentru care este important să se examineze deficitul de fier în rândul grupurilor cu risc ridicat.

Semne de deficit de fier

Senzație de oboseală și slabiciune
Performanta de muncă scăzuta
Încetinirea dezvoltarii cognitive și sociale în timpul copilăriei
Dificultati in mentinerea temperaturii corpului
Scăderea funcției sistemului imunitar, care crește sensibilitatea la infecții
Glosită (limbă inflamata)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *