Esti insarcinata?Mananca ciocolata!

Dacă mananci ciocolata in timpul sarcinii, ai putea avea un copil fericit, un risc redus de preeclampsie sau ești doar condamnata la o talie groasă o dată ce ai nascut?
Se pare că, ciocolata si sarcina se amestecă, iar mixul poate fi benefic, în mai multe moduri.

Să recunoaștem, sarcina este plina cu emoții copleșitoare și griji că tot ceea ce faci ar putea fi dăunător pentru copilul tau. Insa nu ajută faptul că atât de mulți oameni ofera sfaturi nesolicitate, inclusiv expresii, cum ar fi, “Nu mânca asta,” sau “Trebuie să mănânci.” E timpul sa ne concentram pe partile bune ale sarcinii – cum ar fi permisiunea de a mânca. Mai mult, poti sa te bucuri de ciocolată.

Mancati ciocolata-viitoare mame!

Jena Pincott, scriitor de stiinta si autor al Iubitoarele de ciocolata vor avea copii mai dulci, ne spune despre stiinta surprinzătoare care abordează problema care a inspirat titlul cărții ei. “Da!” Există o legătură semnificativă între consumul de ciocolată al mamei si temperamentul copilului – într-un mod bun.

 

Esti insarcinata?Mananca ciocolata!

 

Un studiu finlandez a urmarit peste 300 de mame si au comparat mamele care au mancat o ciocolata pe zi, comparativ cu cele care au evitat dulciurile complet, “copiii iubitoarelor de ciocolata au fost mai putin frustrati, mai puțin temători si mai calmi “, spune Pincott .

“Ceea ce ma fascineaza este ca in randul femeilor care au fost foarte stresate in timpul sarcinii, consumul de ciocolata părea de protecție. Femeile care au mancat ciocolată au avut copii mai putin iritabili decat femeile care nu au mancat. Sau cel puțin de câteva ori pe săptămână “
Deci, consumul de ciocolata prenatal afectează într-adevăr temperamentul copiilor “? Ea are mai mult de a face cu mama. “Ciocolata scurt-circuiteaza raspunsul la stres; elibereaza endorfine iar mama se va simti mai linistita.”
“Cele mai puternice teorii au de a face cu compensarea stresului mamei”, explică Pincott, comentând faptul că prea mult stres prenatal este definitiv asociat cu iritabilitatea la sugari.

 

Esti insarcinata?Mananca ciocolata!

 

Ea explică faptul că ciocolata scurt-circuiteaza raspunsul la stres; ciocolata conține cantități mici de stimulente, precum și cannibinoid (da, la fel ca în canabis, la fel ca în marijuana), care poate traversa placenta pentru un efect calmant. Nu iti  fa  griji că ciocolata te va droga, cu toate acestea. Un adult ar trebui sa manance mai mult de 25 de kilograme de ciocolata pentru a experimenta un efect de marijuana.

Dacă preferați bomboane de ciocolata , sau nu sunteti o iubitoare de dulciuri, nu inseamna ca veti avea un copil nefericit dacă nu consumati ciocolată. Tu nu ești obligata să mănânci un produs alimentar pentru a avea un copil vesel și sănătos. “Categoric, nu manca ciocolata cu excepția cazului în care iti oferă plăcere”, spune Pincott.

Dacă detensionarea este într-adevăr o cheie pentru un copil dulce, Pincott reamintește că există o mulțime de alte modalități de a reduce stresul. Exercitii meditație și răsfăț generos sunt doar câteva. Și mănânca gălbenuș de ou, somon și carne – se dovedește a fi un nutrient esential pentru dezvoltarea cognitivă, spune Pincott.

Gustări rapide pentru gravide și mame care alăptează
Dacă alegeți sa va satisfaceti pofta de ciocolata, cea neagra este întotdeauna mai buna- recomandările sunt, de obicei sa alegem ciocolată cu un conținut de cacao de 65 la suta sau mai mare în general, nu, pentru sarcina în mod special.

” 30 de grame ciocolata neagra pe zi este egal cu un risc redus de deficit de fier.”
“Au existat mai multe studii privind consumul de ciocolata neagra si anemia prenatala,” spune Pincott. ” 30 de grame de ciocolata neagra pe zi este egal cu un risc redus de deficit de fier. Poate că există o legătură interesantă, neexplorata aici. Suficient fier explica efectul unui copil dulce? Avem nevoie de mai multe cercetari “

În cele din urmă, ciocolata te poate face fericita. Dar cartea lui Pincott merge mult dincolo de constatările gurmande, oferind noi modalitati de a privi sarcina, ce face corpul tau si cum ai putea fi influența copilul pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *