Cum tratam roseata ochilor

Ochii roșii trădeaza starea de oboseala si epuizare. Cred că toate ne-am confruntat cu această problemă, cel puțin de câteva ori.  Se întâmplă dacă munca pe care o facem necesită o mare concentrare. Pur și simplu nu poate fi permis să lasam ochii roșii tot restul zilei! Spre deosebire de alte boli, înroșirea ochilor poate fi descoperita cu usurinta : mici vase de sange se sparg (care se află aproape de suprafața bulbului ochilor), ceea ce duce la inrosirea ochilor. Sunt o mulțime de motive care pot cauza această problemă destul de evidentă: vant, lacrimi, fum de țigară, radiații de la monitor, reacție alergică la praf, par de pisica, precum și polen și chiar la unele produse cosmetice. Această listă este nesfârșită.Cum tratam roseata ochilor

În plus, imagineaza-ti situația în care ai fost chemata la un interviu și ochii roșii iti confera un aspect destul de obosit, epuizat ca si cum ai fi bolnava. Asta poate nemultumi intervievatorul.

Nu e așa de complicat sa scăpam de cauzele care produc inrosirea ochillor.Trebuie doar sa urmam mai multe reguli simple pentru a ne pastra ochii limpezi.

Terapeutii afirma că ochii au nevoie de odihna in primul rand Găseste timp sa dormi suficient.

Există unele circumstanțe, atunci când ai un program incarcat, si o multime de lucuri de facut. În acest caz, ar trebui să iei pauze de 5-10 minute, astfel încât ochii tăi sa se poate odihni.

Dacă esti alergica la polen, praf, tine-te departe de toate acestea. Dar dacă nu ai nici o idee ce ar putea cauza o asemena de reacție , arunca toate produsele aromatice. Încearca să porti numai haine naturale,  sa folosesti sampoane si sapunuri inodore .Daca porti lentile de contact, ar trebui sa sti ca purtarea lor prelungita iti poate afecta ochii, la fel ca și în cazul în care ai stat ore in sir la televizor . Ideea este ca lentilele se uzeaza cu timpul si freaca corneea.Cum tratam roseata ochilor

Asa ca scoate-le pe timp de noapte, pentru a permite ochilor tăi să respire si indeparteaza machiajul.

Este, probabil, imposibil să prevedem toate situațiile care pot duce la inrosirea ochilor. Dar putem lua masuri urgente. Pune picaturi pentru ochi, care pot diminua cu ușurință simptomele. Nu le folosi prea des, deoarece ochii se pot obisnui cu ele.
Aplica o compresa rece pentru 25-30 minute. Aceasta poate fi din cuburi de gheata sau doar batistă udă cu apă rece. Compresa ajută la scutirea ochilor de stres.
Aminteste-ti acest sfat dacă roseata ochilor este o problemă temporară. Dar, în cazul în care durează de o perioadă destul de lungă de timp, consulta medicul pentru a evita complicatiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *