Dependenta financiara

Ce este dependenta financiara?
Din obiceiuri, cheltuieli sau un stil de viață care depășește veniturile disponibile din care rezultă  datorii, marchează o dependenta nesanatoasa financiara. Consilierea financiară este procesul de identificare și depășire a obiceiurilor financiare și ceea ce duce la o mai mare libertate și o viață fără datorii. Pentru mulți dintre noi, o parte din sentimentul de identitate de sine, si valoare sunt legate de banii noștri și nivelul datoriilor. Ca urmare a acestor legături strânse, efectele datoriilor și pierderea opțiunilor financiare pot  provoca o povara imensa de opresiune, lipsa de încredere, precum și nemulțumire generală in viața. Va puteți simți prins în capcană și în imposibilitatea de a vedea o cale de ieșire. Acest lucru este în continuare agravat de importanța imaginii in societate și stilul de viață, care este de multe ori evaluat prin posesiunile fiecaruia.

Stresul și opresiunea
Aproape 50% din familiile din SUA in fiecare an cheltuiesc mai mulți bani decât câștigă. Acest lucru înseamnă că indivizii și familiile acumuleaza datorii în fiecare an din cheltuieli exagerate. In timp, acest lucru creează o spirală descendentă a opresiunii rezultând într-un ciclu care continua până se prăbușește ceva, sau are loc intervenția. Problemele financiare sunt clasate în primele trei probleme majore în relațiile de azi. Nu subestimati puterea pe care o au banii pentru a distruge o relatie. O vedem tot timpul. O spirală descendentă a datoriei, în cazul în care nu este controlata, poate duce la ruina financiară, faliment, pierderi de vise, depresie, pentru a numi doar câteva.

 

Dependenta financiara

 

Deci, cum poate cineva ieși din ciclu? În scopul de a sparge spirala descendentă, trebuie sa se ia o decizie și  pus în aplicare un plan. Deși pare ușor, decizia de a cheltui mai putin nu este cum, pare. Reducerea cheltuielilor non-prioritare și reduceri necesare în stilul de viață este extraordinar de dificil de facut și pentru unii, imposibil, fără un plan financiar solid. Nu există nici un leac simplu, dar există o cale de ieșire. Deoarece banii și poziția financiară poate fi privită ca o influență puternică, atât din punct de vedere economic și, de asemenea, în relații, o pierdere reala poate duce la datorii care devin copleșitoare.

Cum putem stabili un buget?
Procesul de dezvoltare a obiectivelor financiare și un buget de multe ori creează un sentiment de anxietate și griji, cu toate acestea, fără o direcție și un plan  mulți oameni renunta inainte de a incepe.
De multe ori, gândul de a face modificări devine copleșitor.. Prin abordarea și rezolvarea componentelor emoționale și practice ale problemelor financiare, persoanele pot avansa nu numai cu un plan, dar un sens reînnoit de eficacitate de sine și a libertății spre succesul viitor.

Prin a face fata realității, , persoanele castiga controlul asupra finanțelor lor, cu un sentiment mai complet de control. Experiențele din trecut pot fi o modalitate de a intelege situatia. Astfel se poate dezvolta un plan unic pentru a asigura obiectivele financiare viitoare.

Dacă este relevant, terapeutul identifică sentimentele de pierdere, furie, rușine, tristețe, anxietate și în ceea ce privește deciziile anterioare. Adesea, aceasta include sentimentele si resentimente ori vina îndreptata spre sine sau spre alții pentru deciziile din trecut și provocările actuale. Prin procesul de consiliere financiară, persoane și cuplurile au o oportunitate pentru un sens reînnoit de control și direcție în viața lor cu un plan financiar și bugetar, precum și soluționarea emotionala la deciziile anterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *