Dezechilibrul hormonal

Menopauza nu este singura cauza a dezechilibrului hormonal – stilul de viata, medicatia si sarcina pot dezechilibra de asemenea, organismul dumneavoastră la orice varsta. Descoperiti cauzele de dezechilibrului hormonal și cum puteți reduce simptomele.

Cauze ale dezechilibrului hormonal
“Problemele hormonale sunt destul de comune,” spune Dr. Brad Douglas, ginecolog si expert. În timp ce vârsta este cauza unora dintre aceste provocări ( menopauza), ciclul menstrual, problemele tiroidiene si diabetul pot fi, de asemenea, o problema. Chiar mai frecvent, medicamente cum ar fi pilulele contraceptive pot dezechilibra organismul. În plus, sarcina determină frecvent o schimbare în balanța hormonilor.

Desi unele femei sunt predispuse genetic la dezechilibru hormonal, atunci când vine vorba de schimbări in chimia corpului pe care le puteți gestiona, stilul de viata poate fi, de asemenea, vinovat. Lipsa frecventei de somn, lipsa de exercitii fizice si o dieta saraca (care poate include un aport de calorii prea mare), pot destabiliza hormonii. Stresul poate fi responsabil pentru tulburarea nivelurilor de hormoni, de asemenea.

 

Dezechilibrul hormonal

 

Simptomele dezechilibrului hormonal la femei
Deci, cum stii cand hormonii tăi au luat-o razna? “Dezechilibrele hormonale la femei, de obicei, se prezintă prin sângerări neregulate sau abundente”, explica Douglas. Schimbările extreme ale starii de spirit în timpul menstruatiei este un alt semn al nivelurilor de hormoni inegale, care pot include sindromul pre-menstrual, sau chiar tulburare disforica, spune Douglas.

În plus, anxietatea, pierderea poftei de mâncare, insomnia și lipsa de concentrare pot fi, de asemenea, simptome la femeile care ar putea avea un dezechilibru hormonal – impreuna cu simptome cum ar fi cresterea brusca in greutate, chef de sex redus, bufeurile si transpiratiile nocturne. Vorbiti cu medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre aceste semne.

 

Dezechilibrul hormonal

 

Tratamente pentru dezechilibru hormonal
În funcție de severitatea simptomelor dezechilibrului hormonal, femeile care pot tolera disconfortul pot trăi fără medicamente sau tratamente. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda modificarea stilului de viata pentru a remedia sau a reduce semnele de dezechilibru hormonal, sau chiar prescrie medicamente pentru a aduce hormonii înapoi în echilibru. Iată câteva opțiuni pe care medicul dumneavoastră ar putea dori sa le ia in considerare:

Schimbarea stilului de viata: uneori modificările în stilul tău de viață pot ajuta la minimizarea riscului de dezechilibru hormonal. O dieta usoara, exercitii regulate si un program regulat de somn sunt metode simple de a păstra chimia corpului tau intacta.

Medicatie – hormonii sintetici sunt de obicei prescrisi pentru a trata dezechilibrele hormonale. Unele antidepresive, pot contribui la minimizarea semnelor de dezechilibru hormonal, in timp ce alte medicamente, cum ar fi Prempro, sunt frecvent prescrise pentru simptomele menopauzei la femei. Cel mai frecvent, progesteronul și estrogenul sintetic sunt prescrise pentru a echilibra hormonii.

În cazurile în care cauzele simptomelor de dezechilibru hormonal la femei sunt greu de identificat, testarea genetica prin urina, saliva sau din sânge poate fi justificata. Odata ce medicul a examinat un diagnostic, un plan de tratament care poate combina medicamente, hormoni sintetici și modificările stilului de viata pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *