Din dragoste sau pentru bani?

Oamenii se intalnesc, se indragostesc si se casatoresc. Acest lant de evenimente era traditie cu ani in urma. Intre timp, in zilele noastre, un alt posibil motiv pentru casnicie apare-banii. Asa ca dilema daca sa te casatoresti pentru bani sau nu e prezenta in viata oricarui tanar sau tanara. Insa, este clar ca mariajul din dragoste e preferabil.
Primul motiv pentru asta e sanatatea psihica si fizica. Cand oamenii se indragostesc ei inteleg convenientele. Daca o persoana  stie ca cuiva ii este dor de ea chiar si dupa cateva ore de cand a vazut-o, acea persoana se simte in siguranta. Deci, persoana experimenteaza mai putin stres, ceea ce ii afecteaza pozitiv sanatatea psihica si fizica.

Din dragoste sau pentru bani?

 

Al doilea motiv pentru casatoria materialista este degradarea personalitatii. Este clar ca doar oamenii cu situatie financiara precara se casatoresc pentru bani. Dupa ce o persoana se casatoreste pentru bani, stima de sine probabil ii scade cu fiecare zi.
Atitudinea prietenilor si a membrilor familiei se schimba. Umilirea care vine din partea partenerului e obisnuita in astfel de cazuri. Adunati, toti acesti factori duc la degradarea persoanei care se casatoreste pentru bani. De aceea, sunt mai multe avantaje in casatoriile din dragoste.

Din dragoste sau pentru bani?
Un al treilea argument este destinul viitorilor copii. S-a dovedit ca caracterele copiilor se formeaza pe ceea ce observa de la parinti. In familiile in care parintii se iubesc si comportamentele lor se reflecta dupa standardele familiei din care fac parte. Copiii care nu observa dragoste intre parintii lor cred ca acesta este un mod normal de comportament iar atitudinea lor viitoare fata de sexul opus e diferita.
In concluzie, putem spune ca mariajul din dragoste e mult mai bun decat cel pentru bani, pentru ca ofera sanatate fizica si psihica, si nu degradeaza personalitatea, afectand pozitiv viitorul copiilor rezultati dintr-o casnicie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *