Efectele pastilelor pentru fertilitate

Daca tu și partenerul tău va luptati cu probleme de fertilitate, vestea bună este că astăzi aveți mai multe opțiuni de ajutor în acest domeniu. Puteți încerca fertilizarea in vitro, medicamente care cresc fertilitatea chiar și mamele-surogat. Înainte de a alege oricare dintre aceste opțiuni pentru tine și partenerul tău, trebuie să știți factorii de risc implicați, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză, care va va proteja sanatatea atat voua cat si a copilului nenăscut.

Medicamentele pentru fertilitate sunt o modalitate foarte bună de a crește șansele de a deveni gravidă. Acestea stimuleaza dezvoltarea foliculilor în uter, astfel că ovulele să fie pregătite să răspundă spermatozoizilor. Unele medicamente inhiba efectele estrogenului, care poate fi un agent contrar la sperma. Medicamentele pentru fertilitate sunt bazate pe problemele voastre specifice de fertilitate, și doar un medic poate determina cel mai bun medicament pentru tine.

 

Efectele pastilelor pentru fertilitate

 

În timp ce majoritatea medicamentelor de fertilitate sunt sigure, există unele riscuri de luat în considerare cu utilizarea lor. Din cauza ratei fertilității crescute, există o șansă mai mare de nasteri multiple, si unele femei care iau medicamente au tripleti sau cvadrupleti. Nadia Suleman a făcut prima pagină a ziarelor când a dat nastere la opt copii dupa utilizarea medicamentelor pentru fertilitate, o decizie care a fost criticata de mulți după ce s-a aflat că avea deja șase copii la domiciliu și că ei nu trăiau în condiții ideale.

Unele studii au arătat, de asemenea că există un risc crescut de malformații congenitale atunci cand o femeie ia aceste medicamente. Conform acestor studii, a existat un risc de 28% mai mare pentru defecte congenitale la copiii concepuți cu medicamente de fertilitate. Acestea includ riscuri pentru inima, musculatura, și defecte gastro-intestinale si un risc crescut de paralizie cerebrala.

 

Efectele pastilelor pentru fertilitate

 

Motivele pentru această creștere sunt încă neclare. Unii cred că ar putea rezulta din faptul că cineva care este infertilă poate avea defecte la uter, astfel încât acestea nu pot livra un fat sanatos la termen. Acest lucru poate fi, de asemenea un factor la bărbați, el poate avea sperma defecta sau genetic inferioara, astfel ca sarcina nu este sanatoasa. Când o femeie ia medicamente pentru fertilitate aceasta crește șansele ca sperma sa ajungs la ovul, dar din cauza acestor anomalii genetice, fatul nu se dezvolta într-un mod sănătos.

Dacă vă decideți să mergeți mai departe cu tratamentele de fertilitate, având în vedere riscurile, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră și asigurați-vă că veți obține suficiente informații pentru a ști la ce să va așteptati. Aceste riscuri pot crește pentru femeile în vârstă și cele cu conditii medicale anterioare. De asemenea este necesar sa mergeti la controale medicale regulate in timpul sarcinii, astfel încât să puteți afla daca exista orice complicații precoce și sa beneficiati de tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *