Efectele uleiului de peste asupra pielii

Uleiul de pește a devenit foarte popular în ultimii ani, si s-a descoperit faptul că uleiurile ajuta la artere și alte părți ale sistemului cardiovascular care, la rândul său, duce la o sanatate a inimii bună. Aceste suplimente au fost folosite pentru a trata anxietatea si depresia, degenerescenta maculara, si chiar cancerul, deși beneficiile lor   nu au fost încă dovedite absolut. Unii iau, de asemenea, suplimente de ulei de pește pentru o piele sanatoasa. Aceste suplimente sunt chiar bune sau sunt o risipă de bani?
Uleiurile de pește sunt clasificate ca omega-3  si omega-6 și sunt găsite mai ales în somon, hering, sardine, macrou, ton, halibut și pește-spadă. Acestea sunt considerati pesti uleiosi si au cea mai mare concentrație de uleiuri omega. Peștii nu produc aceste uleiuri pe cont propriu, dar acestea sunt sintetizate, atunci când peștii mananca alge și alte plante. Cercetatorii au descoperit că uleiurile omega sunt foarte benefice pentru un număr de motive.
Efectele uleiului de peste asupra pielii
Unul dintre motive este faptul că aceste uleiuri sunt mult mai ușoare pentru organism de digerat decat alte grăsimi animale. Grăsimile din carne de vită sunt foarte dificil de digerat, astfel au tendința de a bloca arterele, care este foarte dăunător pentru sănătate. Alte grăsimi animale sunt, de asemenea, foarte bogate in calorii astfel încât acestea  contin colesterol, în timp ce uleiurile din pește sunt foarte scăzute în calorii si bogate in proteine. Uleiurile Omega sunt ușor de absorbit în organism , astfel încât acestea trec prin sistemul circulator  și articulații, fără înfundarea arterelor. Ele sunt anti-inflamatoare, deoarece ajuta la reducerea inflamatiei interne, precum și orice alimente cu proprietati anti-inflamatorii sunt considerate  benefice pentru sanatatea celulelor.
Efectele uleiului de peste asupra pielii
Orice ulei natural este benefic pentru pielea ta. Pielea ta are nevoie de ulei să rămână moale si supla si o lipsa de uleiuri naturale o fac sa para uscat si duce la imbatranirea prematura si aparitia ridurilor. Deoarece uleiurile din alte grăsimi animale nu se descompun în  organism, ele nu sunt la fel de benefice ca uleiurile omega. Pielea poate absorbi aceste uleiuri omega prin sistemul circulator si pastreaza pielea moale si stralucitoare.
In timp ce multe cercetari trebuie încă să fie făcute cu privire la beneficiile exacte ale uleiurilor de pește pentru piele, este evident că uleiurile omega sunt parte a unei diete sănătoase, precum și  ajuta pielea. Puteți evita uscarea pielii si aparitia ridurilor cu uleiuri omega, și de asemenea, ajuta inima si sistemul imunitar. Încercați să adăugați pește mai mult la dieta sau un supliment de ulei de pește în fiecare zi, în scopul de a beneficia de o  piele sanatoasa si nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *