Elibereaza-ti mintea!

Mintea este un sistem aglomerat cu gânduri copleșitoare, dialog  intern și distragere a atenției. Citiți cum unele tehnici de respirație de bază,  va pot ajuta sa va găsiți claritatea și calmul.
Davidji, autor al cartii Secretele de meditatie: Un ghid practic pentru pace interioară și transformare personală, este un expert de renume mondial de management al stresului, profesor de meditație și creator de sute de meditații ghidate.  Mai jos, el împărtășește în propriile sale cuvinte, unele tehnici practice de respiratie pentru a revendica pacea spiritului.
Studii recente arată că  avem între 60.000 și 80.000 de gânduri pe zi. Asta inseamna aproape un gând la fiecare secundă care ni se va transmite în continuare  cât timp traim. Deci, ce putem face pentru a încetini  distragerea atentiei,  sa ne luam înapoi mintea  și  sa ne revendicam claritatea?
Răspunsul stă în interior. Avem capacitatea în orice moment pentru a opri vârtejul, sa ne reconectam   la calmul care se află adânc în interiorul nostru și  putem face asta în clipa următoare, cu o mai mare creativitate, intuiție și ușurință. Și tot ce trebuie să facem este să respiram.  Autorul ne-a  împărtășit acest lucru in “16 secunde spre fericire”  o tehnica folosita cu succes de sute de mii de persoane.
Elibereaza-ti mintea!
Să încercăm împreună:
Respirati adanc prin nas si numarati pana la patru.
Tineti  respirația în burta la numărul  patru.
Fiti martori cum respirația fără efort se deplasează înapoi piept, în gât și spate din nas pana la numărul  patru.
Acum, susțineti  respirația  pana la numărul patru.
Și acum, respirați normal.
Asta a fost 16 secunde – și în  respectivul minut, așa cum ai observat  prin respiratia ta, ai fost complet prezent. Gândurile au disparut.. Mintea ta nu a fost în trecut … nici în viitor … ai fost   aici, chiar acum, ca și  cand soneria personala a fost pe silențios. Noi numim această meditație   – o întrerupere blânda în fluxul  non-stop de ganduri, temeri, amintiri, nemulțumiri, proiecții, ipoteze și neliniști.
La fel ca repornirea calculatorului atunci când acesta  este   blocat , prin repornirea sistemului de operare personala, prin intermediul respirației te-ai reconectat – și ti-ai daruit meditatia cu toate beneficiile fizice si emotionale   acum confirmate de știința medicală modernă.
Meditația a fost dovedita ca schimba structura fizică a creierului nostru, crescând dimensiunea   hipocampusului nostru (parte a creierului nostru responsabila de invatare, memorie si coordonarea mana-ochi) si micsorarea dimensiunii partii responsabile de frica, furie, stres și anxietate). De fiecare dată când am fost deconectați de la vârtejul sălbatic de activitate a propriilor ganduri, am sculptat noi cai neuronale din creierul nostru. Am devenit mai puțin reactivi și mai receptivi, mai puțin reflexivi,   mai conștienti, mai puțin condiționati, și mai mult necondiționati. Conectarea la liniștea și tăcerea care   încetinește respirația și ritmul cardiac, creste nivelul nostru de hormoni sexuali, hormoni de creștere, iar sistemul nostru imunitar suprima hormonii de stres cum ar fi adrenalina si cortizolul. Si cel mai important, de fiecare dată când medităm, ne reconectam la sinele nostru cel mai autentic – partea din noi care este curata, perfecta, întreaga și infinita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *