Stiai ca?

Rasul te scapa de durere?

Stiai ca?

”Proceedings of The Royal Society B” a publicat un studiu conform caruia rasul alunga durerea fizica. Acest fapt se datoreaza endorfinelor ce actioneaza la nivelul creierului, molecule cu proprietati calmante. Studiul a fost aplicat unor persoane voluntare in timp ce vizionau un film de comedie. Prin intermediul unui garou strans la limita, acestia au fost supusi unor serii de dureri de o intensitate mica. Durerea a scazut in proportie de 10% dupa 15 minute de ras.

Anticonceptionalele ne afecteaza memoria?

Stiai ca?

Potrivit unui studiu realizat de catre specialistii Universitatii californiene Irvine din Statele Unite ale Americii, pilulele contraceptive, influenteaza capacitatea memoriei . Este de fapt vorba de fapt de diferenta de percepere si amintire a lucrurilor si intamplarilor la femeile ce nu folosesc anticonceptionale si la cele care apeleaza la o astfel de metoda. Oamenii de stiinta care au studiat aceasta problema timp de 10 ani sustin ca nu este vorba despre o problema cerebrala ci de o ameliorarea a modului in care este perceput un lucru din punct de vedere emotional.

Alzheimerul poate fi prevenit cu ajutorul vitaminei B

Stiai ca?

Cativa cercetatori din cadrul Universitatii Oxford au studiat si dovedit faptul ca doar cateva comprimate de vitamina D pe zi ar putea lupta impotriva imbatranirii cerebrale, principala cauza a Alzheimerului. Oamenii de stiinta spera ca acest tratament sa dea roade la un numar cat mai mare de pacientii predispusi la aceasta afectiune grava.

Zincul ne apara de microbi?

Stiai ca?

O serie de cercetatori din cadrul unor universitati renumite din Franta au studiat si demonstrat ca zincul are numeroase proprietati antiinfectioase si neutralizante. Studiul de fata reprezinta un pas important in dezvoltarea unor noi tipuri de antibiotice si vaccinuri care sa combata problemele si bolile de natura infectioasa. Dar este bine de stiut ca daca este consumat in cantitati mari, zincul este toxic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *