Este bine sa investim intr-o asigurare de viata?

Când vine vorba de a investi în asigurări de viață, există două posibilități din care putem alege: a investi intr-o asigurare de viață,   pe un termen stabilit, sau o politică permanentă de asigurare de viață, caz în care viața ta ar fi asigurata permanent. Însa nu există ceva care se potrivește tuturor .

Asigurari de viata pe termen determinat – Pro și contra

Asigurarea de viață pe termen determinat cere să plătim o primă lunară pentru o perioadă pre-definita (care ar putea fi oricare, de la 5 ani la 50 de ani), în timp ce viața ta ar fi acoperita de termenul precizat. Pe de altă parte, dacă doriți să lichidati asigurarea după termen, veți obține doar o valoare nominală de numerar înapoi și nu o sumă uriașă, cum ar fi ceea ce polițele de asigurare de viață vă oferă.

Pro:

Sunt cele mai ieftine opțiuni de asigurare de viață disponibile . Politicile au prime standard, cu rată fixă și nu au alte taxe ascunse.
Aceste politici sunt cele mai simple, cu doar două clauze de importanță principale – perioada de termen definit și sfârșitul asigurarii. Deoarece politicile de viață pe termen   nu au un jargon tehnic și alte clauze, acestea sunt ergonomice și pot fi ușor înțelese de către oricine dorește să le achiziționeze.
Contra:

Dacă aveti un risc pentru sănătate sau aveti obiceiuri de fumat și alcool alegeti un nivel premium. Dacă sunteți în vârstă asigurările pe termen lung nu sunt de obicei acordate.
Există o serie de excepții, în cazul în care persoana moare de abuz, sinucidere sau accidente cauzate de droguri.
Nu există nici o valoare în numerar pentru asigurarea de viață, ca garanție sau cerere pentru un împrumut.

 

Este bine sa investim intr-o asigurare de viata?

 

Asigurarile de viata pe termen nedeterminat 

Politicile permanente de asigurare de viață vor oferi prime scumpe, dar ati putea primi banii asigurati în timpul decesului prematur. Aceste politici sunt investiții sigure și pot fi folosite ca ipoteci pentru credite, dar sunt confuze în întregime și necesită un expert pentru a descifra contractul și să știti ce conține.

Pro:

Vă sunt asigurate viața și beneficiarii sunt garantati cu un venit dacă vă păstrați plata primelor regulat.
Puteți utiliza contractele de asigurare de viață ca ipoteci pentru credite și alte cerințe atunci când cauti împrumuturi și avansuri în numerar.
Ai plăți uriașe de numerar, spre deosebire de asigurarile de viata pe termen determinat. Mai mult decât atât, puteți face trecerea de la o companie la alta, după plata taxei de procesare. Nu sunteti legat de o companie cum ar fi cele din contractele de asigurare pe termen lung.

Contra:

Primele sunt foarte scumpe în comparație cu politicile de asigurare de viață pe termen lung. Astfel, dacă faceti parte din paturile sociale de jos ale societății, ar fi dificil sa   platiti primele lună după lună.
Nu ai control asupra modului în care societatea de asigurare de viață investeste banii. Aceasta ar putea pierde-tot atunci când politicile se schimba brusc.
Primele nu sunt fixate și în funcție de condițiile de sănătate, ar putea crește în orice moment. Mai mult decât atât, sunteti obligați să economisiti bani prin intermediul acestor platforme de asigurare.
Polița de asigurare este   copleșitoare, deoarece există o serie de clauze și prevederi contractuale pe care s-ar putea să nu le înțelegeti.
  Asigurările de viață, în ciuda diferitelor defecte și neajunsuri, sunt încă o modalitate foarte bună de a economisi bani pentru pensionare și sa va asigurati că beneficiarii nu sunt abandonați după moartea dvs. Cu toate acestea, mențineti așteptările realiste, și alegeti cea mai bună asigurare de viata. Amintiți-vă: cel mai ieftin nu poate fi întotdeauna cel mai bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *