Remedii pentru cearcane

Fie ca nu te-ai odihnit suficient ori ai stat pana tarziu la birou, retentia de fluide si stresul duc la cearcane si roseata a ochilor dimineata. De asemenea, pot fi cauzate de alergii sau schimbari hormonale, cearcanele apar cand exista o circulatie marita a sangelui in jurul pielii ochilor care este foarte subtire. Producerea prea multor lacrimi poate fi  un alt factor. Exista cateva remedii accesibile pe care oricine le poate procura acasa, pentru cearcane.

 Castravetii

Feliile de castraveti puse pe ochi e o imagine populare pe care o vedem in reclamele la spa si saloane de frumusete. Teoria ca hidratarea  oferita de feliile de castravete este racoritoare si antiinflamatoare. Castravetii contin de asemenea un ingredient antiiritant care ajuta la dezumflarea pielii din jurul ochilor.

Cum sa-i folosesti-taie doua felii de castravete si pune-le intr-un bol cu apa cu gheata aproximativ 10 minute. Stropeste-ti fata cu apa rece si apoi aseaza-te pe un scaun confortabil si aplica feliile de castraveti pe ochi 5-10 minute.Remedii pentru cearcane

Pliculete de ceai

Deoarece cafeina micsoreaza vasele de sange, si cearcanele apar din cauza vaselor de sange iritate si a cresterii circulatiei in ochi, aplicand pliculete de ceai, te va ajuta la reducerea rosetii si umflaturii. Pune pliculetele de ceai in apa cu gheata si aplica-le apoi pe ochi. Au un efect astringent si reduc cearcanele.

cum le folosesti :Scufunda doua plicuri de ceai in apa cu gheata pentru cateva secunde apoi aplica-le pe fiecare ochi timp de 10-15 minute. Poti si sa le inmoi in apa rece si sa le bagi in frigider pentru cateva minute inainte sa le folosesti.

Remedii pentru cearcane

Mazare inghetata

De aceea vedem mamele pe langa frigider cand copilul e lovit in nas la fotbal. Stiu ele ce stiu. Orice e inghetat -cuburi de gheata, comprese cu gheata,  pungi cu legume, reduce umflaturile. Mazarea merge cel mai bine pentru ca boabele sunt suficient de mici ca sa se straga in jurul ochilor.

cum le folosesti: scoate mazarea din punga, pune-ope un servetel si las-o asa 10 minute. Apoi, pune-o direct pe fata astfel incat sa acopere ambii ochi si las-o sa actioneze 10-15 minute.

Remedii pentru cearcane

Spalarea fetei cu apa rece, limitarea consumului de sare, dormitul suficient, evitarea alcoolului si consumul de fluide sunt alte modalitati de a reduce roseata si iritarea asociate cu cearcanele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *