Este iubirea suficienta intr-o relatie?

Fără iubire, doi oameni nu ar putea să se angajeze într-o relație. Iubirea este catalizatorul pentru angajament. Dragostea este ceea ce garantează faptul că o relație se dezvoltă și se îmbunătățește. Dar, mai devreme sau mai târziu, apar si lucruri rele. Și asta e atunci când oamenii descopera că iubirea, oricât de buna, nu este niciodată suficienta pentru a menține relația si pentru a merge mai departe.

Când ne vom hotărî că ne-am saturat de intalniri ocazionale si vom intalni pe cineva, cu care există o legătură puternică de iubire, vom forma un angajament bazat pe încrederea că relația noastră va supravietui pur si simplu, si va prospera. Încrederea noastră este construită și susținută de această iubire. Dar nu se poate proteja complet dragostea cuiva împotriva lucrurilor care o pot diminua odata cu timpul si cu diversele situatii de viata.

Este iubirea suficienta intr-o relatie?

Cuplurile se agață de noțiunea sentimentală, romantică de dragoste exprimata în melodii, filme și romane. Este o noțiune care face ca unii dintre noi sa intram în căsătorii, care sunt sortite eșecului și nefericirii.  Noi credem că tot ce e bun în relația noastră va triumfa în timp. Dar adevărul este, ca nu intotdeauna se termina cu bine. Multe lucruri se îmbunătățesc în viețile noastre, odată ce vom găsi pe cineva special, dar unele lucruri devin mai dificile.

Fiecare relatie de succes, de exemplu, necesită pierderi. Pentru inceput, formând un angajament cu cineva înseamnă noi limite privind independența. Aceasta înseamnă renunțarea la un stil de viață lipsit de griji. Chiar și pentru persoanele care au visat de ani de zile in a găsi pe cineva  cu care se pot conecta cu adevarat la dragoste și, oameni care cred ca urasc sa fie singuri, o relație poate veni ca o invazie a vieții private și a independenței. Tinerii care sunt încă la primele experiențe sunt adesea destul de surprinsi de intensitatea mare a acestei invazii. Și astfel, pentru mulți, a iubi devine o provocare reală. Dar nu va fi ultima.

 

Este iubirea suficienta intr-o relatie?

 

Ca doi soldați obosiți, fiecare cuplu este tulburat de atacurile constante la viața lor. O relație este în permanență bombardata de imprevizibil care interferează indiferent cat iubitori vrem să fim.

Iubirea cere totul. Și cât de greu este sa oferi totul! Într-adevăr, este imposibil. Putem spune reciproc ca ne iubim, putem face un gest simbolic de angajament, putem declara chiar destul de dramatic, la o ceremonie de nunta, dar chiar și acestea sunt doar simple mesaje de intenție dacă se bazează pe un sentiment de dragoste și nu  pe o cunoaștere a muncii și greutăților care vor fi  de asemenea, traversate. Nici un muritor nu poate trăi vreodată iubirea romantică singur.

Există cel puțin 29 de dimensiuni ale personalitatii, cum ar fi abilitățile noastre de management al furiei, sentimentele noastre despre copii, energia noastră, și ambiția, care alcătuiesc cine suntem și care joacă un rol vital în menținerea unei relații. Când am devenit inițial atrasi de cineva si chiar se încadrează în viziunea noastra despre dragoste, de multe ori este mai mult o aparență, implicarea în viața noastră, sau poate interesul într-un hobby comun sau persoane care ne atrag atentia si ne aduc impreuna. Dar pe termen lung, în cazul în care un cuplu ignoră aceste trăsături în sine și se bazeaza doar pe dragoste, in cele din urma relatia lor va fi în mare încurcătură atunci când apare o criză pe care dragostea nu poate rezolva.

Uneori, crizele devin prea numeroase și prea adânci, rezultând într-o despartire. Dar, oricum, este mai bine să se evite o relație bazata exclusiv pe sentimentele noastre de dragoste. Este mai bine sa ne cunoastem reciproc și să luam decizii mai bune cu privire la relațiile noastre, dacă suntem realiști cu privire la alti factori importanti pe lângă dragostea romantica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *