Matreata poate fi controlata!

Matreata este o afectiune a scalpului care provoaca fulgi de piele moarta si este marcata de mâncărime. În unele cazuri, aceasta poate fi jenanta și nu este ușor de tratat.

Din fericire, matreata poate fi controlată. In cazurile usoare, persoana trebuie sa găseasca doar un sampon adecvat. Atunci când matreata este severă, un sampon cu medicamente va fi necesar. Celulele cutanate umane sunt pentru totdeauna in reînnoire. Cand celulele pielii de la nivelul scalpului sunt reînnoite, cele vechi (moarte) sunt împinse la suprafață și apoi din scalp, ele sunt literalmente expulzate.Pentru persoanele cu matreata, noile celule sunt produse într-un ritm mai rapid, făcând matreata mai evidenta. În cazul în care pielea este expusă la temperaturi extreme, riscul de a dezvolta matreata este mai mare.

Remedii naturiste pentru matreata

Iaurt si piper negru  
Iaurtul reduce intensitatea matretii. Se amestecă 2 lingurițe de praf de piper negru într-o ceașcă de iaurt și se amestecă bine. Apoi frecati acest amestec pe scalpul afectat de matreata si dupa o ora, se spala cu un sampon ușor.

Ulei de măsline
Puteți scăpa de mătreață, cu utilizarea consistenta de ulei de măsline. Uleiul de masline este un agent natural antimatreata și de hidratare. Aceasta este una dintre căile de atac pentru matreata cele mai admirate. Un tratament cu ulei călduț de măsline poate ajuta pentru a trata matreata. Nu faceti uleiul de măsline prea fierbinte. Aplicati cu mișcări circulare înainte de a merge la culcare. Spălați părul cu un șampon ușor dimineața.

Suc de lămâie și ulei de nucă de cocos
Amestecati împreună 1 lingura de suc de lamaie cu 5 linguri de ulei de nucă de cocos. Se aplică pe scalp pentru a scăpa de mătreață. Sucul de lamaie este un remediu natural pentru matreata și va îndepărta fulgii de pe scalp. Există un mit care spune ca sucul de lamaie poate duce la albirea părului. Totuși, acest lucru nu este adevărat. Lăsați aceasta solutie pe scalp timp de 20 la 30 de minute și apoi se spală cu șampon.Matreata poate fi controlata!

Oțet
Otetul este extrem de eficient pentru tratarea matretii deoarece este bogat in potasiu si enzime care vor ajuta pentru a vindeca scalpul de senzația de mâncărime și mătreața. Există mai multe moduri in puteți face uz de oțet pentru a preveni aparitia matretii. Puteți masa otetul de mere pe scalp 5 – 7 minute. Oțetul de cidru de mere te va ajuta sa scapi de celulele moarte ale pielii, care sunt responsabile de înfundarea foliculilor de par si duc la aparitia matretii.

Bicarbonat de sodiu
Poate fi surprinzător, dar e adevărat că bicarbonatul de sodiu te scapa de excesul de fulgi de matreata. Poti adăuga 1 lingurita  de bicarbonat de sodiu la o mână de sampon.

 

Matreata poate fi controlata!

 

Aloe Vera
Aplicati gel de aloe vera pe scalp pentru a elimina matreata. Lasati timp de 15 minute. Aloe este un remediu natural, care luptă matreata.

Ouă
Bateti 2 ouă si se aplică pe scalp și clătiți în termen de o oră, pentru a scapa de matreata. Ouăle ajuta în tratamentul matretii si la caderea parului. Oul actioneaza ca un balsam pentru parul uscat, oferindu-i strălucire.

Ceapa
Aplicati pasta de ceapa pe scalp. Lasati-o pe scalp timp de o oră. Spălați-vă bine. Se aplică suc de lamaie pentru a elimina mirosul de ceapă.

Mere
Aplicati 2 linguri de suc de mere amestecat in apa direct pe scalp. Merele au enzime care elimina celulele moarte ale pielii, care provoacă matreata. Lăsați aceasta solutie 5 la 10 minute înainte sa va spalati parul.
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un remediu natural pentru matreata. Are proprietati antiseptice si antibiotice naturale, care te pot scapa de matreata. Puteți aplica uleiul de arbore de ceai direct pe scalp, sau să adăugați câteva picături la sampon.

 

Matreata poate fi controlata!

 

Lămâie și usturoi
Se amestecă 1 lingura de suc de lamaie cu 2 linguri de usturoi. Se aplică la nivelul scalpului. Sucul de lamaie te va ajuta sa scapi de fulgi. Usturoiul este un antibiotic natural și ucide bacteriile de pe pielea capului. Lăsați acest tratament anti-mătreață pe scalp timp de 20 – 30 de minute și apoi samponati.

Rozmarin
Se amestecă oțet, în ulei de frunze de rozmarin. Utilizați acest remediu acasă pentru matreata. Puteți aplica, de asemenea, un amestec de ulei de rozmarin și ulei de nucă de cocos pentru a trata matreata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *