Metode contraceptive

Contracepția inseamna ca o femeie sau un cuplu nu vrea să lase lucrurile la voia întâmplării; copiii sunt cea mai mare bucurie din lume, dar ei sunt, de asemenea, o responsabilitate pe tot parcursul vieții, iar folosirea metodelor contraceptive este un lucru foarte matur.

Alegerea contracepției nu este întotdeauna la fel de ușor precum pare. Nu orice femeie poate lua pilule contraceptive, deoarece este un medicament foarte puternic, si are anumiti factori de risc, cum ar fi formarea cheagurilor de sânge și infecții. La femeile care fumeaza sau care sunt obeze cresc acești factori de risc.

Pilula contraceptiva luata pe zeci de ani poate afecta, de asemenea, sănătatea unei femei. Multe sunt sfătuite să treacă la o metodă diferită atunci când acestea sau 30 sau 40 de ani, pur și simplu, ca o măsură de precauție si siguranță.

 

Metode contraceptive

 

Prezervativele sunt singura metodă contraceptivă care te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala, deși unora nu le place utilizarea lor, deoarece acestea interferează cu senzația de sex și unii oameni au efecte adverse la utilizarea acestora.

Metode care nu implică nici un fel de control contraceptiv, cum ar fi metoda de ritm sau de retragere înainte de ejaculare sunt foarte riscante și au o rată de eșec ridicată. Unele femei aleg aceste metode, deoarece sunt singurele acceptate de religia lor sau de cultură, astfel încât acestea trebuie să fie utilizate cu atenție, în scopul de a avea succes.

Nu există nici o metodă de contracepție care va funcționa în mod egal pentru toate femeile. Fiecare trebuie să decidă cea mai bună metodă, cea mai sigură,cea mai eficienta, si mai acceptabila pentru ea și partenerul ei. În toate cazurile, o femeie ar trebui sa se informeze despre contracepție și sa vorbeasca cu un medic, astfel să înțeleagă factorii de risc, ratele de esec, optiunile pentru a putea lua decizia cea mai buna posibil atunci când vine vorba de sănătatea reproducerii.

 

Metode contraceptive

 

Există o metodă de contracepție care ar putea fi numita cea mai buna, adica cel mai ușor de utilizat și mai de încredere? Mulți s-ar gândi imediat la pastile, deoarece nu interfereaza cu activitatea sexuala si are o rata mare de succes, dar nu toate femeile pot lua pilula în condiții de siguranță și nu se pot proteja de bolile cu transmitere sexuala.

Într-adevăr, nu există o “cea mai bună” metodă de contracepție care functioneaza perfect pentru toata lumea. Fiecare cuplu are nevoie sa decida ce este mai bine pentru ei și ceea ce este ai sigur si cel mai eficient. Fertilitatea lor trebuie să fie luata în considerare; un cuplu poate avea succes cu o anumită metodă pur și simplu, deoarece acestea sunt mai puțin fertili decât altul care ar putea avea nevoie să utilizeze o metodă diferită sau suplimentară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *