Experienta de a fi mama: lucruri pe care nimeni nu ti le spune

În momentul în care afli că ai un copil, începi să te întrebi cum va arăta, ce fel de mama vei fi și modul în care viața ta se va schimba. Dar nimic nu te va pregăti pentru ceea ce va urma in primele câteva săptămâni.
Ai viziuni ca te vei indragosti instantaneu de acest mic om pe care l-ai creat. Dar, uneori, nu merge conform planului. Hormonii sunt scapati de sub control, poate diverse medicamente iti modifica starea de spirit, și esti pe un roller coaster mental si emotional.

Toată lumea presupune că noii părinți sunt încântați de această aventură, și mamele se tem să recunoască faptul că este mult mai greu decât au crezut. Oamenii nu vorbesc despre asta.

Știi deja de toate beneficiile de a deveni părinte, așa că nu am de gând să explic modul cu adevărat uimitor al acestei experiente. Insa va trebui sa stii unele lucruri inainte de a te decide sa faci un copil. Va trebui sa stii sigur ca esti cu adevarat pregatita pentru ca viata sa ti se schimbe radical si ca vei putea face fata acestot schimbari.

 

Experienta de a fi mama: lucruri pe care nimeni nu ti le spune

Sarcina este destul de grea.  Și apoi trebuie să treci prin recuperare. Va trebui sa faci față noilor modificări ale corpului, dupa sarcina, cum ar fi faptul că nici măcar nu poți merge la baie  fără durere sau teama ca vei rupe copciile daca ai nascut prin cezariana. Și dupa un copil este probabil sa nu slabesti ceva timp.

Dacă alăptezi, anticipeaza durere și disconfort. De la dureri, sanii umflati de blistere și sfarcuri crapate, nu e totul la fel de magic cum spune lumea.

Frustrare și anxietate
Din prima zi te vei întreba dacă faci o treabă bună. Doar știi că faci tot ce poți. Google este cel mai bun prieten. Este caca  de culoarea normala? Mananca suficient ? Ar trebui să-l înfășezi? Vei avea atât de multe întrebări incat vei simti ca iti va exploda capul.

Apoi, nu vei dormi noaptea pentru că vei fi atât de paranoica ca bebelusul tau se va opri brusc din respirație. Iti vei face griji că fiecare stranut înseamnă că vine o răceală. Și incearca să rezisti tentatiei de a indeparta pe toata lumea care se apropie pe o rază de 15 de metri de el.

 

Experienta de a fi mama: lucruri pe care nimeni nu ti le spune

Ai auzit de vinovatia mamei, nu? Vrei să se bucuri de un pahar de vin? Vinovăție. . Necesitatea de a angaja o bonă? Vinovăție. Niciodată nu se va termina așa ca te obișnuiești cu ea. Există o mulțime de lacrimi. Lacrimi atunci când apar erupții cutanate de la scutec. Lacrimi atunci când  va avea colici sau ii vor creste dintii.

Se estimează că 70-80 la suta din mame experimenteaza depresia post natala.. Ar putea dura ceva timp pentru a avea acea conexiune adevărată mamă-copil la care ați visat.

Vei fi un zombie total
E o glumă comuna ca mamele noi nu dorm, dar nu ai nici o idee despre ceea ce  va urma. In primele câteva săptămâni, poate luni, te vei plimba în jurul copilului ca un zombie pentru că vei fi foarte obosita. Oamenii vor vorbi cu tine. Te vei uita la ei cu ochii injectați, desi nu ai auzit un cuvânt. Vei fi atât de amețita și buimăcita, ca nu vei putea conduce masina în condiții de siguranță, și nimic nu  va avea un gust la fel de dulce ca doar cateva ore de somn bun.

Este OK sa jelesti libertatea
Daca vrei sa calatoresti este bine sa stii urmatoarele lucruri.
Copilul trebuie să fie hrănit, îmbrăcat, cu un scutec curat, legat în siguranță de scaunul de masina, va avea un sac de scutece bine-ambalate … Este nevoie de timp !Va fi mult mai greu pentru a merge oriunde, dacă alaptezi. Bebelușii mananca la fiecare trei ore, si eventual va trebui sa te obisnuiesti cu alaptatul in public.

Frumusetea din toate acestea? Nu vei mai fi niciodată singura. Acest copil care depinde de tine pentru absolut tot ceea ce va deveni, va fi ta mâna dreaptă, partenerul tau, cel mai bun prieten. Împreună cu acele lacrimi de frustrare vor veni nenumărate lacrimi de bucurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *